Familjeaktivitet i Sunne
Familjeaktivitet i Sunne

Familjetips

Här finner du våra bästa familjetips för dig som besöker Sunne med barn!

Att resa tillsammans med familjen är kul. Roligast är det kanske när barnen tycker att resan är rolig. Här har vi samlat några bra tips för familjen för att resan ska bli ett positivt äventyr, som en saga med lyckligt slut. Sådana berättelser gillar vi i Sagolika Sunne.

Vattenlek på Sunne Sommarland

Vem gillar inte vattenlek i ett vattenland. På Sunne sommarland finns allt du kan önska, pooler, bastu, varma källor och massa åkattraktioner. Här kan man flyta runt på en stor badring i Lazy River, susa snabbt nerför en Ormen som är en vattenrutschkana eller försöka ta sig upp för Bubblan med fontänen. Sommarland ligger intill Fryken för de som vill bada i en sjö. Fina badbryggor och en äventyrlig Wipe-out-bana frestar den leksugna.

Lekparken i Rottneros park

I den här stora parken med blomstrande rabatter och över 100 skulpturer finns det även en lekpark för de med spring i benen. I lekparken finns studsmattor, klätterställningar, piratflotte, gungor och lianer. Helt enkelt ett paradis för barn och för familjer som vill leka tillsammans.

Besök Mårbacka och Alma Löv med familjen

I Sunne finns flera besöksmål som passar familjen. På Mårbacka kan både barn och vuxna roa sig. En skattjakt eller en dramatiserad visning, det är frågan? I stallet finns det pysselmaterial och en dockteater för de minsta och i Mårbackas café finns något gott som passar alla. Alma Löv Museum är en fantasieggande plats som kan inspirera både vuxna och barn till mer kreativitet.

Var kan man vandra med barn?

Att vandra tillsammans med familjen och uppleva naturen är kul. Vilka leder som passar beror förstås på vana att vandra och hur gammal man är. I Sunne finns vandringsleder med olika längd och olika svårighetsgrad. I området kring Gräsmark finns olika leder att välja bland. Läs mer om våra vandringsleder här.

Cykel och annat kul för familjen

Mitt i centrala Sunne finns det grillplatser och lekplats vid Mejeriängen. En skateramp och en pumptrack gör skatare och cyklister glada. Här finns det också lekplats. Testa fiskelyckan, ta med er metspö och meta i Fryken. Här kan familjen lätt spendera några timmar med kul lek och annat. Blir ni sugna på lunch eller fika är det nära till restauranger och caféer här.