TEMASIDOR, INFOSIDOR & artiklar:

Familjetur till Rottneros Park

En kort tur som passar hela familjen! Njut av trädgård, skulpturer och en rolig lekplats i Rottneros Park!

Runt Rottnen

Rundturen är 52 km lång och går på asfalterad och till stor del trafikerad väg. Njut av en fantastisk tur längs sjön Rottnen. Längs vägen kommer du se flera badplatser och visst har du gjort dig förtjänt av ett dopp. Missa inte ett besök i Gräsmarks kyrka och kanske en lunch hos Kalasmakeriet eller en fika på Naturcamping Lagom.

Till Mårbacka & Alma Löv museum

Utflykten är 34 km lång varav ca 10 km är grusväg. Längs vägen passerar du radhusbyn Askersby som inte har förändrats mycket sedan 1800-talet. Här spelades scener in 1986 då man filmatiserade Gösta Berlings saga.

Till Lysvik

Utflykten är en rundtur på 44 km lång varav ca 10 km är på grusväg. Vissa delar är cykelväg men huvuddelen är på trafikerad väg.

Några berömda män och kvinnor

Astrid Lindgren och Fryksdalen 1986 tilldelades Astrid Lindgren Selma Lagerlöfs litteraturpris med motiveringen att hon…

Till Sillegården

Utflykten utgår från Sunne centrum vid bibliotekshuset och är 24 km lång varav 7 km grusväg. Du cyklar på cykelvägar och grusväg längs Frykens västra strand.

Cykelutflykter

Ta med dig cykeln när du besöker Värmland. När du är i Sunne och vill…

MTB Banorna vid Sundsbergsområdet

På Sundsbergs friluftsområde finns en särskilda banor för mountainbike. De olika färgmarkeringarna anger svårighetsgrad. Den…

MTB-leder på Sundsbergsområdet i Sunne

Sundsbergsområdet är ett friluftsområde som ligger nära centrala Sunne och närmsta granne med Selma Spa.…

Sunne Bike Park

Sunne Bike Park är inriktad på liftburen cykling eller ”downhill”. Det betyder att man tar…