Frazey Ford Alma Lövs andra scen "Sjösala"

Frazey Ford på Alma Lövs andra scen "Sjösala" 2022.03.21 Välkomnar Alma Löv Frazey Ford till scenen på Sjösala.
mar
21
2022
Tillfällen
mar 21 2022
Kontakt
Arrangör
Alma Löv Museum - of unexp. art
Adress
Smedsby 108
Östra Ämtervik
Telefon: +46 70 271 93 70
Plats
Sjösala
Föreningens hus i Östra Ämtervik.

Efter Frazey Fords succé-turné i Sverige 2016 var det meningen att hon skulle återvända våren 2020 till Alma Löv. Men som alla vet kom ett elakt virus emellan och turnén har flyttats flera gånger. Äntligen kan de presentera nya datum i mars 2022! Sedan Frazey var där senast har hon hunnit släppa fantastisk ny musik på kritikerrosade albumet “U kin B the Sun”, som bland annat innehåller protestlåten “The Kids Are Having None of It”, en hyllning till Greta Thunbergs #FridaysForFuture.

Som den karaktärstarka rösten i kanadensiska kritiker-darlingen The Be Good Tanyas har Frazey Ford länge varit än stark kvinnlig profil inom americanamusiken. Starka originalartister som Frazey ska så klart även prova på att släppa musik som soloartist. De senaste två skivorna från Frazey är således solo och precis som väntat unison hyllade av en stor och enig kritikerkår. Med albumet “Indian Ocean” bröt Frazey med sitt folk-inspirerad sound och kom ut som en soul-drottning för 2010-talet. 

På nya albumet “U kin B the Sun” tar Frazey Ford ytterligare ett kliv bort från folk/americana-traditionen, både i sättet att skriva låtarna och i hur de arrangeras. Visserligen är plattan inspelad hemma i Kanada den här gången, men lärdomarna från Royal Sound-studion i Memphis, där föregångaren gjordes, är tydliga. Det andas soul och funk och Al Greens ande svävar över plattan. Likväl luktar det inte det minsta nostalgi. Frazey och hennes musiker skapar ett nutida groove som är helt oemotståndligt.

Det går inte att fejka deras känsla för tillbakalutade tempon och sväng. Frazey Ford triumferar som sångerska.
Av Dagens Nyheter om Indian Ocean

När hon nu kommer med sin andra soloplatta känns musiken radikalt annorlunda – svängigare, snyggare, souligare – och min första tanke är vem som tusan har släppt in Ane Brun i Staxstudion?
Av 4/5 Jan Andersson, Göteborgsposten

OBS! Frazey Ford spelar på Alma Lövs andra scen “Sjösala”, Östra Ämtervik 21 Mars 2022, 19.30.

Sjösala ligger 3,5 km från Alma Löv Museum of Unexp.Art
Adress: Sjösala, Prästbol 101, 686 96 Östra Ämtervik
Klicka här för karta och bilder.