Herr Arnes penningar - Västanå musik & teater

Herr Arnes penningar är en spännande spökhistoria, där Selma Lagerlöf håller oss på halster under hela föreställningen. Spelas av Västanå musik & teater under sommaren 2024, 22 juni - 7 september.
jun
22
2024
-
sep
7
2024
Tillfällen
Jun 22 2024 - Sep 7 2024
Kontakt
Arrangör
Västanå Musik & Teater
Adress
Berättarladan 1
Sunne
Plats
Västanå Musik & Teater

Berättarladan 1
686 94 Rottneros

Herr Arnes penningar är en spännande spökhistoria, där Selma Lagerlöf håller oss på halster under hela vår föreställning. Intrigen har verklighetsbakgrund och utspelar sig i Bohuslän den kalla vintern 1586.

Det är en tid av mycket oro i samhället, ständiga krig mellan Sverige och Danmark-Norge och dessutom underliggande religionskonflikter mellan katolicismen och den lutherska reformationen.

I Marstrand pågår en intensiv sillperiod som fått fiskare och uppköpare från hela Nordeuropa att söka sig till ön. Där det råder en sådan Klondyke-stämning samlas mängder av folk som vill tjäna pengar. Marstrand fick namn om sig att vara den mest sedeslösa platsen i Norden.

Under dessa omständigheter sker fruktansvärda mord på den lutherska prästen Herr Arne och hela hans familj. Mördarna kommer undan med Herr Arnes stora penningkista av ek. Men prästens pengar är redan befläckade då herr Arne själv rövat sin skatt från klostren.

En enda ur familjen kommer levande undan, den fattiga fosterdottern Elsalill. Hon blir omhändertagen av en fiskmånglare, Torarin, och får börja rensa fisk nere på bryggan i Marstrand för att tjäna sitt uppehälle.

Men de döda vaknar till liv, sådana brutala mord måste uppklaras och brottet hämnas. Det blir ett övernaturligt, psykologiskt grymt spel med naturen som relief, då isen har lagt sig hårdare än vanligt och trots islossning på andra ställen vägrar den gå upp. Först måste mördarna bli funna och straffade.

Speltid 22 juni - 7 sep 2024

INFO:

Förbeställ mat och dryck när du köper biljett via Tickster.

Sommarmenyn för middagen i pausen presenteras längre fram.

GRUPPER

  • Bokning av grupper från 15 personer och rullstolsplats sker via biljett@vastanateater.se