Konstutställning Lena Skoglund Måleri & Keramik

Konstutställning Lena Skoglund Måleri & Keramik Ulvsby Herrgård.
aug
13
2022
Tillfällen
aug 13 2022
aug 20 2022
aug 27 2022
Kontakt
Arrangör
Ulvsby herrgård
Adress
Ulvsby herrgård
Sunne
Telefon: +46 565 140 10

Konstutställning Lena Skoglund Måleri & Keramik Ulvsby Herrgård.

Vi är glada över att få välkomna Halmstadkonstnären Lena Skoglund till Ulvsby herrgård, och som ställer ut i Värmland för första gången. Utställningen är herrgårdens salonger på andra våning, där hon kommer att visa måleri och keramik. 

Konstutställning: Lena Skoglund Måleri & Keramik 29 januari – 4 september. Ulvsby herrgård i Salongerna på andra våningen. Vernissage lördag 29 januari kl 13 – 16. Öppettider Onsdag – lördag 10 – 17.

Från midsommar – 4 september dagligen 10 – 17.

Skapandet: Lena Skoglund ser sig själv som allkonstnär men framför allt målar hon akryl, akvarell, pastellkritor och arbetar med keramik. Hon älskar färgkombinationer som mixas direkt på duk och skapar känsla.
Känslan i skapandet är det viktigaste för henne, ”det kan ibland finnas en liten del, som jag bara älskar och utifrån denna "lilla" del, bestämmer resten...” I Akvarellerna skapas olika former och mönster ett intressant samspelar med varandra. Keramiken är ett komplement till måleriet och hon bränner och experimenterar med Raku. De olika uttrycken tar och får sin egen tid och tiden gå sin egen väg i skapandet. Hon brinner hela tiden för att testa och kombinera olika tekniker på samma gång. Det föder nya idéer, som leder in på nya banor och blir till ett gränslöst skapande – där allt är möjligt i spännande möten mellan uttryck och teknik. Konstnären Lena Skoglund: Lena driver Konstatljé Lugnet strax utanför Halmstad. Hon är bla utbildad vid Löftadalens Folkhögskola, Mullsjö Folkhögskola och Capellagården. Hon har deltagit i Hallands konstförenings vårsalong, Galleri Bluelight Stipendieutställning mfl. Lena är en uppskattad utställare och har bland annat haft utställningar på: i urval

·       Galerie Kunst en Kleur Holland

·       Kulturnatten Kvinnlig Klagomur Museet Halmstad

·       Art Galleri KH Beng Saltö Karlskrona

·       Jubileum utställning Albany

·       Monet to Cezanne Arena Hallen (hela perioden samordnare)

·       Galleri Hultman

·       Galleri Hedvig

·       Halmstad Konsthall ”Härkonst2020”

·       Halmstad Konsthall ”Coronatider”

Se hemsida: http://www.konstateljelugnethalmstad.se/