Mattias Karlsson – Fotograf "Ögonblick att andas"

Mattias Karlsson – Fotograf "Ögonblick att andas" Det är med utgångspunkt i naturen och landskapet som mina bilder skapas.
jul
2
2022
Tillfällen
jul 2 2022
jul 9 2022
jul 16 2022
jul 23 2022
jul 30 2022
Kontakt
Arrangör
Sunne Bibliotek
Adress
Storgatan 39
Sunne
Telefon: +46 565 161 72
Plats
Sunne bibliotek

Storgatan 39
686 30 Sunne

Mattias Karlsson – Fotograf "Ögonblick att andas"

"Det är med utgångspunkt i naturen och landskapet som mina bilder skapas. Här andas jag in tystnaden och använder mig av ljusets skiftningar och årstidernas kontraster". Med mitt bildspråk vill jag försöka att förmedla en känsla av harmoni och bildpoesi av den natur jag ser och upplever, som jag hoppas ska väcka en känsla i dig som ser på bilden".

Mattias är fotografen från Karlstad som jobbar med det analoga fotograferandet som grund i sitt bildskapande. Ofta fortsätter arbetet och skapandet in i grafikverkstaden med andra trycktekniker eller genom andra experimentella processer. Han använder sig av gamla analoga kameror och Polaroid-kameror som skapar unika uttryck och effekter som inte alltid går att kontrollera, men som också förstärker det konstnärliga uttrycket och det analoga hantverket.

Med sitt bildspråk vill Mattias förmedla en tidlös känsla, där du som ser bilderna kan vila och hitta ett lugn.

 År 2020 erhöll Mattias Karlstad kommuns kulturarbetarstipendium med syfte och mål att utforska och utveckla sin kunskap om historiska fotoprocesser och experimentell fotografi.

Mattias utställning "Ögonblick att andas" går att se i galleri Björken 18 juni -12 augusti.

Vernissage 18 juni kl.12-14

Galleriet följer bibliotekets öppettider.