Bildvävar till tröst, för hopp och aktion av Anna Olsson

Bildvävar till tröst, för hopp och aktion. Välkommen på vernissage lördag 21/8 kl 12.00. Galleri Björken.
sep
25
2021
Tillfällen
aug 21 2021
sep 4 2021
sep 18 2021
sep 25 2021
Kontakt
Arrangör
Sunne Bibliotek
Adress
Storgatan 39
Sunne
Plats
Biblioteket
Adress
Storgatan 39
686 30 Sunne
Kommun: Sunne
Bildvävar till tröst, för hopp och aktion.
Utställning 21/8 - 25/9
Galleri Björken, Sunne Bibliotek.
Bibliotekets öppettider.

Välkommen på vernissage lördag 21/8 kl 12.00.

På utställningen kommer jag visa bildvävar från olika teman under rubriken: Bildvävar till tröst, för hopp och aktion.
Mitt allra senaste tema handlar om skogen på något sätt och har ännu inte helt klarnat för mig. Jag tror det handlar om skörhet och sökande efter en trygg plats. Jag tror mitt behov av arbeta med bilder från skogen kommer sig av att skogen runt mitt hus i Gräsmark blev kalhugget i vintras. Vi får se vart detta tema tar vägen men de vävar jag hittills hunnit väva kommer jag visa på utställningen.
Flera av bildvävarna handlar om den beröringen i vardagen som knapps märks men som blev så påtagligt saknad under pandemin, som en klapp på axel, en high five eller en selfie. Dessa vävarna har varit mitt sätt att försöka processa pandemin.

Jag kommer också visa en serie vävar som heter "Innan katastrofen" som snuddar vid tiden innan det värsta händer. Jag arbetar sedan många år som psykolog med svårt traumatiserade barn och ungdomar som tvingats fly till Sverige från krig och förföljelse. Deras ohyggliga berättelser och plågade tillvaro här i väntan på en trygghet som ofta aldrig infinner sig berör mig mycket. När retoriken och riksdagsbeslut handlar om att försvåra och begränsa tillvaron för asylsökande påverkar det mina patienters mående och vardag negativt. Det får mig också att tänka på min egen tillvaro och vad som skulle hända om jag var tvungen att fly eller till exempel en svår naturkatastrof skulle inträffa. Vad skulle jag sakna? Vad skulle jag tänka om den här tiden när jag helt aningslös levde som om katastrofer bara kan drabba andra, långt borta från mig? Kommer någon att ta emot min utsträcka hand?
Jag hoppas också att några vävar med idrottsmotiv ska få plats. Vi får se när jag hänger utställningen.
På vernissagen berättar jag om bildvävarna och svarar gärna på frågor.

Varmt välkommen!

Galleri Björken följer folkhälsomyndighetens rekommendationer.