Galleri Södra Ås Kultur

Okarinor, ljudskulpturer och målningar i Södra Ås.
Öppettider
Sommaröppet
Kontakt
Arrangör
Galleri Södra Ås Kultur
Adress
Södra Ås 44,
Östra Ämtervik
Plats
Södra Ås Kultur
.
Adress
802
68696 Östra Ämtervik
Kommun: Sunne
Galleri Södra Ås Kultur

Galleri Södra Ås Kultur är ett verksamhetshus (tidigare missionshus) som drivs av konstnärsparet Dag Hultcrantz, okarinamakare, ljudskulptör och Marie Rönnberg, konstnär. Här finns galleri, ateljeer och bostadsdel på ovanvåningen. De har under tio års tid haft sommarutställningar from juni tom augusti och medverkat i fem års tid vid Övre Frykens Konstrunda under påskhelgen. Dag och Marie har gärna inbjudna gästutställare med experimentell inriktning. De har workshops och kurser i okarina- och ljudskulptur-tillverkning.

Öppettider
Galleri Södra Ås Kultur Sommarutställning 24/6- 23/8. Öppet 11-17.
Se mer här: https://www.facebook.com/sodraaskultur/
Övrig tid enligt överenskommelse. Kontakta Dag och Marie på e-post ocarinor@gmail.com eller telefon 073-811 17 77.
Gästutställare: Björn Molin

Välkommen!

Dag Hultcrantz
Dag har arbetat med lera, ljud och form i mer än 20 år, och är en av de få i Norden som behärskar konsten att göra musikinstrument av lera – okarinor. Han stämmer instrumenten i C-dur, D-dur och G-dur. Vissa har ett tonomfång på upptill en oktav plus en kvint och kan spelas kromatiskt (halvtonsvis). De oktavstämda okarinorna, med åtta toner i dur-skala, är utmärkta som nybörjarinstrument. Med hjälp av enkla fingersättningar kan vem som helst snabbt lära sig spela tex ”Summer Time”. Fingersättningar till ett tjugotal visor finns samlade i vishäften. Dag gör också stora ljudskulpturer med djup expressiv ton, och har kurser och workshops i hur man tillverkar ocarinor och ljudskulpturer. Det finns CD med inspelade visor och CD med ljudskulpturkomposition.

Marie Rönnberg
Marie visar måleri, teckning och grafik. Målningarna gör hon ofta i stort format, och motiven kan vara möten mellan människor i form av scener där det händer saker. Det är bilder i bilden, hon förvränger och förvrider för att nå fram till uttryck. Som betraktare behöver man ta sig god tid. I Maries arbetsprocess är teckningarna mer direkta och kan vara uppslag som inspirerar till scenerna i hennes målningar.