Familjeutflykt Rottneros Park

Rottneros Park i Sunne är det perfekta utflyktsmålet för familjen. Här kan far- och morföräldrar med vuxna barn och barnbarn alla roa sig tillsammans. Någon gillar att titta lite längre på de blommande rabatterna, någon är mer road av att fika och någon tycker att lekparken är den bästa.
rottnerospark-familj-storbild

Vad gör man en mulen dag i Värmland?

Efter att solen gassat i en vecka och familjen hängt på badstranden vid Bomstad i Karlstad och vanan att packa badpåsen går med automatik då helt plötsligt kommer det ett väderomslag. Va? Mulet väder? Vad ska vi göra nu då? Här kommer ett tips! Rottneros Park gör sig bäst i lite mulet väder. Här finns ju dessutom mycket kul för barnen. 

Hopp och skutt på stora ytor

Rottneros park har stora ytor, ja faktiskt så stora ytor, så även om det är många som besöker parken så blir upplevs det inte trångt. Gräsmattorna är enorma och här kan du slå dig ner på din medhavda filt och njuta av en picknick i det gröna. I entrén finns skrindor så slipper du bära alla grejer. Kanske finner du din favoritplats längst ner i parken vid Kungens trädgård.

App med guideslingor om Rottneros Park

Ladda ner appen Sagolika Sunne till din Smartphone. I appen finner du guideslingor om Rottneros Park. Dels en guidad tur i parken som helhet och dels en guidad tur om skulpturerna. Appen finns där appar finns och är gratis. Får barnen det tråkigt kan du också göra det barnquiz som finns i appen. I appen kan du också få tips om andra besöksmål i och runt Sunne.

Lekpark för de lekfulla

I Rottneros park finns en lekpark som lockar barnen. Här kan de minsta prova trampbilar, hoppa på studskudde och klättra på skeppet. I dammen ligger piratflotten, en populär grej är att dra flotten fram till andra sidan. Spännande för både stora och små barn när man besöker Sunne Värmland.

Glass till barnen i Rottneros park

Både stora och små brukar gilla glass. Speciellt en sommardag, det hör liksom till. I Rottneros park kan du köpa glass till dig själv och hela familjen i glasskiosken Rosens glasscafé som ligger vid Carl Elds parterr. Glass finns också i cafét vid parkens entré.

Äta i Rottneros park

Vid entrén till parken finns café och butik. I cafét finns lättare måltider för lunchsugna. Är du sugen på att fika finns det massa godsaker att bjuda hela familjen på. I butiken intill finns fina saker som kanske blir en present till någon som vattnar dina blommor där hemma medan du är och tittar på blommorna i Sunne Värmland.

Granne med Västanå Teaters Berättarladan

I Berättarladan alldeles utanför Rottneros Park spelar Västanå Teater sina hyllade föreställningar. I samband med deras spelningar öppnar de också upp Konstutställningen. Passa på om du är i Rottneros Park att kila ner och se alla vackra kläder som sytts till föreställningar genom många år. En fantastisk och imponerade utställning som kan passa att se på för flera i familjen.