Grinnberget

Vandra i natursköna Gräsmark. Grinnberget ligger ca 28 km nordväst om Sunne och vandringsleden har sin början vid Hedås och Grässjöns camping. Här finns parkering och en informationstavla och du bjuds på en bedårande vy utöver sjön. Vid campingen finns också en badplats som kan komma väl till pass efter tio kilometers vandring. 

Bra att veta:

Tallhedar

Den här leden kan man gå motsols. Du börjar då vandringen österut på naturstigen. Till att börja med går du över tallhedar för att sen vandra genom härliga skogspartier upp på Grinnberget. Älven Rottnan har sin väg strax öster om ledens inledning. Kanske kan du skymta vattnet mellan tallarna. Man kan se hur isälven har format landskapet. En tallhed är en skogsmiljö med tallskog och enstaka lavar. Här är det torrt och inte särskilt bördigt. Ofta växer det ljung, lingon och kråkris på den här typen av biotoper. Väl uppe på Grinnberget bjuds du på slående vyer.

Skylt Grinnberget_Marita

Utsikt över Rottnadalen

Vid naturstigens vändpunkt uppe på Grinnberget, som ligger på 289 meter över havet, har man en fantastisk utsikt över landskapet i Rottnadalen. Att ta sig upp på den här höjden kräver både energi och påfyllning av vätska, så glöm inte vattenflaskan och fikat. Uppe på Grinnberget finns bord där du kan rasta och inta ditt medhavda kaffe och bara sitta och njuta av vyerna.

Grinnbergsstigen_Marita

Rundslinga eller samma väg tillbaka

När du kommer ner från bergets västsida till Grinnemo,  följer du  grusvägen västerut runt Grässjön till campingen. Ta sikte på campingen som ligger i sjöns södra ände. Om du inte väljer att vända och gå samma väg du kom på tillbakavägen vill säga.

Grässjöns camping, boende vid leden

Den närliggande Grässjöns camping har servicebyggnad med toaletter och dusch. Badbrygga, grillplats och omklädningshytter finns vid badstranden. För nu är det väl ändå dags för ett dopp? Har du gått längs sjön så har du kanske tänkt tanken att slänga dig i redan tidigare. Väl åter här så är allt iordningställt för ett efterlängtat dopp vid bryggan eller från sandstranden.