Rottneros Park – en plats för mässor i Sunne

Rottneros park är den perfekta platsen för fest och mässor. Här finns ytor och fantastiska omgivning. Allt från privata bröllopsfester till evenemang som Rottneros parks egna Trädgårdsfestival och Skördefest till Jaktmässan i Sunne som också arrangeras här. 

Trädgårdsfestivalen i Rottneros park

För den som är intresserad av odling och trädgård är ett besök på Rottneros parks Trädgårdsfestival en trevlig upplevelse. Helgen innan midsommar är det tradition med denna festival. Utställare som tillhandahåller sortiment för trädgården finns på plats. Tomatplantor, mårbackapelargonier, kompostkvarnar och trädbeskärning är exempel på saker du finner bland utställarna. Här finner du också lokala hantverkare som saluför sina alster. Trädgårdsfestivalen är tyvärr inställd år 2021.

Rhododendron i Rottneros park

När Trädgårdsfestivalen arrangeras är det den  tiden på året då det blommar en hel del sommarblommor i parkens rabatter. Rottneros parks rhododendron är kända, och många besöker parken under maj-juni när dessa blommar. Har du tur så blommar de fortsatt när det är Trädgårdsfestival.

Skördefest i Rottneros Park

I slutet av säsongen, sista helgen parken har öppet arrangeras Skördefesten i Rottneros park.  Nu finns det utställare på plats och här finner du utställare som erbjuder allehanda som hör trädgård till. Lokala odlare och hantverkare finns på plats. I parken blommar nu perennrabatterna och kanske ska du ta en extra titt på det som kallas Engelbrektsrabatterna där de ettåriga blommorna nu visar sin prakt. För att inte tala om solrosorna. Skördefesten går av stapeln 5 september 2021.  

Underhållning och aktiviteter för barn i Rottneros Park

Under Trädgårdsfestivalen och under Skördefesten finns program för de minsta. Här kan de få rida på en ponny eller prova på ansiktsmålning eller andra kul aktiviteter för barn. Lekparken i hjärtat av parken brukar ju också locka barn med spring i benen. Under Trädgårdsfestivalen finns också alltid någon musikalisk underhållning på plats. Det bidrar till en gemytlig stämning för alla besökare.

Mat och annat ätbart i Rottneros park

Såväl under Trädgårdsfestivalen som under Skördefesten finns utställare på plats som säljer ätbara produkter. Det är lokala producenter som säljer sina sylter och marmelader, ostar och korvar. Under skördefesten finns det också grönsaker att inhandla bland försäljarna. Blir du sugen på en bit mat eller fika så håller Rottneros parks eget café öppet under dessa evenemang.

Guidningar och föreläsningar i parken

När parken arrangerar skördefest och trädgårdsfestival kan du få veta mer om parkens historia under en guidning. Kanske får du även höra en och annan värmlandshistioria, skrönor och sådant nästan sant. Under skördefesten är det ofta föreläsning av någon som är känd inom tema trädgård och odling. Det kan handla om att bli ”mätt på en plätt” eller hur du bäst anlägger en köksträdgård eller kanske hur du ska beskära dina rosor. 

Tisdagar i parken med Rottneros Vänner

Under juli månad på tisdagar är det extra kul i Rottneros park . Då arrangerar föreningen Rottneros parks vänner aktiviteter för familjer som besöker parken. Det kan vara dansuppvisningar, tipspromenader, guidningar och musikunderhållning. Planerar du att besöka Rottneros park med familjen kan det därför vara fiffigt att göra det under en tisdag. 

Sunne Jaktmässa arrangeras i Rottneros park

Sunne jaktmässa använder Rottneros park som arena. Arrangören är inte Rottneros park själva men platsen passar ju utmärkt för den här populära mässan. En mässa med program som passar hela familjen. Är du intresserad av jakt, hundar och vad skogen har att erbjuda då har du kommit rätt. 

Bröllopsfest i Rottneros park och Spegelsalen

Att gifta sig och att fira kärleken är kanske anledning till en av livets största fester, bröllopsfesten. Många är de som också vill ha just den här festen i en vacker miljö. Att ha sin bröllopsfest i Rottneros parks Spegelsal är sagolikt. Här finns plats för många som vill fira och allt kring dukning, pyntning av lokalen och maten kan parken ordna med. 

Rottneros Park i Sunne är det perfekta utflyktsmålet för familjen. Här kan far- och morföräldrar med vuxna barn och barnbarn alla roa sig tillsammans. Någon gillar att titta lite längre på de blommande rabatterna, någon är mer road av att fika och någon tycker att lekparken är den bästa.