Sunne Jaktmässa

Sunne jaktmässa lockar varje år tusentals besökare, missa inte ett spännande evenemang i Rottneros park. Sunne jaktmässa är en mässa som passar hela familjen. Programmet bjudet på mycket, högt som lågt kring allting jakt, mat, teknik, hund och skog!

Jaktmässan 2021 är tyvärr inställd på grund av covid-19, men det satsas för fullt på en spännande jaktmässa 2022!

Produkter för ett liv i naturen

Varje år gästas mässan av över 50 utställare som säljer prylar för att ditt friluftsliv ska bli så bra som möjligt. Har du hund så finns tillbehör som passar både drever och tax. Här finns också marknadsstånd med kläder som passar för ett liv ute i naturen. 

Intressanta profiler inom jakt

Under mässdagarna kan du lyssna till profiler inom olika områden. Tidigare år har dessa profiler hetat Leif GW Persson, Lars Lagerbäck och Peter Ekeström. 

Arrangörerna satsar stort på relevanta och spännande profiler som gästar och talar, för att du ska tycka att det är kul att besöka mässan. Här kan jaktentusiaster och nyfikna familjer utforska jaktvärlden, prova på spännande aktiviteter och lära nytt. 

Mässan som bara växer och växer 

Sunnes jaktmässa har blivit mer och mer populär för varje år som gått. Ett tecken på att såväl besökare som utställare är nöjda. Att programmet har inslag som lockar en bredd av besökare är tydligt. 

Jaktmässan har till exempel breddat på så vis att fiske fått ta större plats på mässan. Bland annat finns möjlighet att prova på flugfiske och prata med experter. 

Mat av vilt

Jakt resulterar ofta i att bytet ska tas tillvara och senare även tillagas efter en lyckad jaktdag. Älgstek eller vildsvinsgryta – hur tillagar man dessa på bästa sätt? Jaktmässan i Sunne har även vissa år programinslag om mat av vilt. 

Så du som behöver veta hur man bäst tar tillvara visa styckningsdetaljer av jaktbytet kan få tips. Bland utställarna finner du också de med fokus på mat. Allt från att äta på plats i Rottneros Park eller köpa med hem.

Hundar på Sunne Jaktmässa

Hunden är människans bästa vän. Under Jaktmässan i Sunne är det stort fokus på hunden. Många både hundklubbar deltar och du kan utbyta tankar och kunskap med andra hundägare. Med på mässan brukar det också finnas veterinärer, hundcoacher och instruktörer för till exempel agility.

Jaktmässan för barn

Hela familjen kan följa med på mässan. Här finns aktiviteter som passar även barnen. Hoppborg och barnens zoo är några exempel. Barnen brukar också tycka att det är kul med alla hundar som kommer till Sunne Jaktmässa. 

I Rottneros park finns även en stor lekpark med massa kul klätterställningar och gungor. Tävlingar som passar yngre besökare arrangeras också. 

Boende i Sunne när du besöker Jaktmässan 

Om du vill övernatta i samband med att du besöker Sunne Jaktmässa så finns det många olika hotell, campingar, stugor och bed & breakfast att välja på i Sunne.