Västanå Teaters föreställningar

Ett besök på en av Västanå Teaters föreställningar är att rekommendera när du ska besöka Sunne. I Berättarladan, på Västanå teaters fasta scen spelas varje sommar föreställningar som imponerar på de flesta. Föreställningarna baseras ofta på verk skriva av Selma Lagerlöf. Västanåteatern har varit verksamma sedan 1970 talet och är sedan 2009 regionteater i Värmland.
standard-västanåteater-eddan-01

Västanå Teater teaterpaket

I Sunne finns det flera boenden som erbjuder teaterpaket alltså biljett och boende i ett. De hotell som erbjuder Teaterpaket är Hotell Frykenstrand, Ulvsby herrgård, Broby Gästgivaregård  och Selma Spa. Transport från boende ingår när du köper teaterpaket från dessa hotell. Väl hemma efter föreställningen kan du avnjuta lättare kvällsmat och något gott i glaset medan du smälter intrycken från teatern.

Biljetter Västanå teater

När du söker enbart biljetter till Västanå teaters föreställningar gör du det via Tickster. Vill du hitta boende som finns i närheten så finner du boenden i Sunne här. Kanske föredrar du vandrarhem eller Bed & Breakfast framför hotell. Eller så söker du stuga där du rår dig själv med eget hushåll.

Berättarladan Västanå Teater

Sedan 1999 är Berättarladan Västanå teaters hemmascen. Tänk dig en lada som är så stor att det känns som att du befinner dig i en stor träkyrka. Här fylls det på med entusiastisk publik under sommarens föreställningar. Talangfulla skådespelare drar dig med i berättelsen och musiken fyller dig med takt och spänning.  En föreställning med Västanå teater i Berättarladan är en upplevelse för hela kroppen.

Västanå Teater musik 

Under föreställningen förstärks din upplevelse av Västanå teater genom musiken. Just musiken är ett signum för föreställningarna och bottnar i folkmusiken. Här får liksom musiken också ord eftersom samspelet mellan skådespelarnas ord vävs samman med musiken. Här skapas magi och dramaturgi på bästa sätt. 

Västanå teater och dans

Folkmusiken har alltid inbjudit till dans. I Berättarladan och under Västanå teaters föreställningar har dansen en stor roll. Här spelas takter som det dansas shottis, polka och hallingdans till. Särskilt bejublade och verkligen imponerande är de scener då proffsen på denna dans äntrar scenen och akrobatiskt försöker övertrumfa varandra. Sist kommer det välkända hallingkastet med foten högt upp mot taket.  

Unga Västanå 

Västanå teater har barn- och ungdomsverksamhet där de arrangerar kurser för och föreställningar med unga. För att delta i Unga Västanå ska man vara i åldern mellan 8 och 18 år. Genom den här verksamheten kan du få ta del av unga skådespelartalangers agerande. De uppför egna föreställningar men flera av de unga är också med och spelar i Västanå Teaters föreställningar.

Västanå teater jul 

Äntligen har vi möjligheten att få njuta av Västanå Teater även under vintern. I och med att Berättarladans södra del isolerades och försågs med en ny scen, Loftet, så är möjligt med föreställningar även under vintern. Västanå jul är en föreställning som har mer musik än de traditionella föreställningarna. Skådespelarna gör kortare inslag men ger föreställningen karaktär. Julmusik saknas inte, den framförs på Västanås karakräistiska vis.

Västanå teater kostymutställning

Färgsprakande och idérikt. Det är svårt att beskriva den roll som Västanå teaters dräkter spelar. Men på något vis så kommer du att upptäcka att rollen är betydligt större än på andra scener. Med en skicklighet som få har Inger Hallström Stinnerbom skräddat kostymer till Västanå teaters alla föreställningar. Du får inte missa utställningen av dessa när du är för att se Västanå teaters föreställning i Berättarladan

Mer kultur Mårbacka plus Västanå teater

Kombinera ditt besök i Sunne med att besöka Selma Lagerlöfs barndomshem Mårbacka i Östra Ämtervik. Mårbacka är Sunnes mest välkända besöksmål. Här kan du delta i guidade turer inne i Selmas hem så som det såg ut när hon levde här. Att det är så har Selma själv bestämt i sitt testamente. 

Mer kreativitet Alma löv plus Västanå teater

I Sunne flödar det av sevärda platser. Alma Löv Museum of Unexp. Art är en sådan plats. Här är det konstnärer från Sverige och andra länder som ställer ut kreativ konst i de många paviljongerna hos Alma Löv. Är du intresserad av Västanå teater så är det lätt att tro att du även kan uppskatta Alma Löv. Här kan du se några av Karin Broos verk bland annat.

Rottneros Park och Västanå teater är goda grannar

Det är bra med goda grannar. Alldeles intill Västanå teater och Berättarladan ligger Rottneros Park. Vid ett besök i Sunne är det därföe enkelt att kombinera dessa två besöksmål. Starta besöket med ett besök i parken, inta fika i cafét och strosa runt bland skulpturer och blommande rabatter. Fortsätt till Berättarladan för att se kostymutställningen och föreställning. Se till att du bokat biljett med mat i pausen. Njut!

Kombinera Västanå teater med golf  

Västanå teater ligger granne med Sunne golfbana. Är du golfspelare så är det ju en toppenidé att boka boende, greenfee för ett par dagars golf och biljett till Västanå teaters föreställning. Här spelar du på en bana med vacker utsikt ner mot Fryken, 18 hål och en föreställningar att se fram emot. Det är inte illa.