Höstlov i Sunne

Publicerad 2021-10-25
/
Uppdaterad 2021-10-25
Dela:
marbacka-studmatta-barn-standard

Äntligen är det höstlov! Har du lediga barn som du vill göra kul saker ihop med eller barn som behöver sysselsättas? Här ger vi dig som planerar att besöka Sunne under lovet några tips på höstlovsaktiviteter mellan 29 oktober och 7 november.

Bio på Teaterbiografen i Sunne

Mitt i Sunne vid Teatertorget ligger den fina Teaterbiografen. Här visas den animerade komedin Babybossen 2, Familjeföretaget för barn från 7 år. Filmen handlar om bröderna Templeton som återförenas i en idé om ett familjeföretag. Ladda med godis och popcorn för en bioupplevelse. Spelas kl 15 söndagen den 31 okt, måndag den 1, onsdag den 3 och söndag den 7 november.

Mästarn över alla Mästare i Berättarladan

I Berättarladan spelas föreställningen Mästarn över alla Mästare, 4-6 november. En föreställning som bygger på värmländska skrönor. Spelplatsen är Loftet, i Berättarladans vinterbonade del, och är nästan en timme lång. Biljetter köper man via Tickster. Boka och njut av värmländsk dialekt och historier från Fryksdalen. Föreställningen lämpar sig för barn från 9 år.

Kurs i hallingdans

Under Höstlovet arrangerar Unga Västanå kurs i hallingdans. Det här är en kurs för dig som är sugen på att stampa takten till, snurra runt och hoppa till rytmen av folkmusik. För att gå kursen ska du vara anmäld och du kan vara mellan 10 och 15 år. Det finns bara plats för 15 personer på kursen. Kontakta Inger@vastanateater.se  för att höra om du får en plats.

Vandra en led med barnen under höstlovet

Vill du vistas utomhus så vill vi rekommendera några kortare vandringsleder som barn och unga kan uppskatta. Deltaleden i Gräsmark är en ny led som startar mellan gamla sågen och fotbollsplanen i Gräsmark. Väljer du att gå alla sträckor (lite fram och tillbaka) så blir det totalt 4,8 km men ni kan välja kortare sträckor och den blå leden kan man gå med barnvagn. Längre västerut finner du Peckererundan. Här finns en spännande historia med gruvdrift och om den starke Peckeregutten. Leden är 3 km lång.

Cykla i skogen

Med utgångspunkt från Vintertorp vid Sundsberget finns cykelleder för dig som gillar att cykla MTB. Här finns slingor som Elin på 300 meter och Palle 800 meter. Är ni sugna på att cykla längre och mer avancerade stigar så finns det utmanande leder på upp till 4 km. Vid Vintertorpet finns fina grillplatser. Så ett tips är att ta med något att grilla och ät er lunch utomhus.

Bowling för stora och små

Bowling är kul för både unga och gamla. På Sunne krog och Bowling hyr du enkelt din bana och med kloten slår ni strike och spärrar, skrattar ihop och utmanar varandra.  Sunne Krog och Bowling arrangerar hallowendisco ”Bus eller Godis mellan kl 15-17  den 30/10. Det är disco för alla barn där det ingår godis och läskigt spökbål och den som har bäst utklädning kan vinna pris.

Snälla spökvandringar i Elovsrud

På Elovsruds bygdegård arrangeras Spökvandringar i Spökhuset både den 5 och 6 november. Tre olika nivåer av spökvandringar. Gillar du spöken och är riktigt modig går du på vandringen som är mellan 21-21.45 (åldersgräns 12 år). Snällare vandringar hålls dels mellan 17-18 (supersnäll) och dels 18-21 där du kan välja mellan snäll och hemsk vandring. För att delta krävs förbokning till spökjägaren Helene via sms 070-368 73 70

Hopp och lek i Sunne Fotbollshall

Hinderbanor och massa kul hopp och lek bjuds du på om du kommer till Sunne Fotbollshall lördag den 31 oktober och söndag den 1 november. Två pass varje dag, välj mellan förmiddagspass, kl 10-13.30 eller eftermiddag 14-16.30. För barn mellan 3 och 17 år där entréavgiften är 100 kr/person. Kom och ha kul i Sunne Fotbollshall

Julmarknad på Mårbacka

Snart är det jul. Vill du komma i julstämning så arrangeras Mårbacka Julmarknad mellan den 4-7 november. Med start kl 10 varje dag kan ni träffa hantverkare och slöjdare och provsmaka julens delikatesser i mässans matbod. Vad sägs om hemgjord senap, rökta korvar och glögg? Mårbacka har öppet för guidad visning i minnesgården varje timme mellan kl 12-16. Boka din guidade tur online via https://marbacka.valei.com/

Mera tips för ett kul höstlov i Sunne

  • Gör höstquiz i appen Sagolika Sunne tillsammans med dina barn
  • Selma spa har öppet för barn under höstlovet. Boka in dig och dina barn eller barnbarn på dagspa. Skäm bort er och njut av bassänger och pooler både ute och inne.
  • Besök konstutställning i Björken och se Tor Cedermans fina glittergranar
  • Fika på Citykonditoriet, Ellas Café , Saffran och Vitlök eller på nyöppnade Villa Helios
  • Låna en spännande i Biblioteket
  • Boka ditt Afternoon Tea på Sunne Hembygdsgård