Vinter

Julmarknader i Sunne

Publicerad 2021-10-26
/
Uppdaterad 2023-11-08
Dela:
Julkulor-pa-snovit-gren

Kom i julstämning i Sunne. Känn doften av glögg och pepparkakor, smaka goda mathantverk som hör julen till och upplev allt annat mysigt som bara en julmarknad kan bjuda på. Ta en kompis i handen och gå på klappjakt. Kanske hittar du klappar som passar in på någons önskelista. Här har vi listat julmarknader som arrangeras i och runtomkring i Sunne 2021. För ännu mer julstämning boka biljett till Västanå Jul.

Var du på julmarknad på Mårbacka, 2-5 november?

Svenska slottsmässor arrangerade traditionsenligt Jul på Mårbacka den 2-5 november. Kanske hann du inte med att besöka denna fina julmarknad. Det var ju annars möjlighet för dig som älskar julen och vill inspireras. Missade du detta så återstår ändå chansen att besöka andra julmarknader runt om i Sunne. Här är några förslag från oss till dig som vill komma i julstämning på riktigt.

Gräsmarks Hembygdsgård, 2 december

Mellan kl 12-15 arrangeras det traditionell julmarknad, version 2023 i Gräsmark. I en genuin miljö kanske du rent utav stöter på tomten. Helt säkert kan du i alla fall få möjlighet att hitta julklappar tillverkade av lokala hantverkare.

Sundsbergs Gård alla dagar från 25 november -10 december

Under alla dagar från den 25 november till 10 december håller Sundsbergs gård öppet sin julmarknad. Lussekatter och nybakat bakverk med smak av julens kryddor finns i cafét och massa fina julklappstips i butiken.

Julmarknad i Orangeriet, 2 december

Eriks Snickarbod och Erik Axelsson bjuder in till julmarknad i Orangeriet som finns i Södra Ås 46. Här bjuds på glögg och det finns försäljning av hantverk och annat som passar under granen. Julmarknaden pågår mellan klockan 13 och 16 lördagen den 2:e december.

Jul i parken -Rottneros park, 16–17 december

Rottneros Park förvandlas till en gnistrande vintersaga i två dagar då det här arrangeras ”Jul i parken”. Utställare finns i allén och inomhus i Spegelsalen.
Öppettider är lördag 16/12 kl. 12-18. och söndag 17/12 kl. 12-17. Tänk dig allén fylld med julstämning. Nu är det bara dagar kvar till julen och det här är rätta platsen att få till den riktiga julstämning. Utställare erbjuder allt från hemslöjd till godis och så de hemliga julklapparna förstås. Kanske kan du även träffa på tomtar och annat kul för barnen. Se mer här rottnerospark.se

Mera julstämning med Västanå Jul, 30 november -18:e december

Ingen julmarknad men mera julstämning för dig som älskar jul, musik och Västanå Musik & Teaters arrangemang. En mix av musik och föreställning med skådespelare och musiker från Västanå Teater. Boka din plats här: Västanå Jul 2023 – Tickster