BARN & FAMILJ

Sportlov i Värmland och Sunne

Sportlovet brukar vara en efterlängtad paus i skolarbetet och kanske en semestervecka för hela familjen. Här vill vi ge dig som tänker tillbringa lovet i trakterna kring Sunne några tips på aktiviteter.
Publicerad 2022-02-08
/
Uppdaterad 2023-02-06
Dela:

Sportlov + Skidåkning = sant

Ski Sunne erbjuder dig som har sportlov en massa kul med snö. Ja, som att åka skidor, bräda eller pulka. Det finns backar som passar för allt. Är du liten knatte kanske Smirre passar bäst och när du är nöjd på det kanske det är i pulkabacken det roliga fortsätter. För lite äldre som är sugna på hög fart, pucklar och mer avancerad skidåkning kan Ekebybacken passa bra. Uthyrning av det som behövs när det gälle utrustning finns vid Ski Sunne.

För lässugna finns 13 500 böcker för barn och unga

På Sunne Bibliotek finns ett stort utbud av böcker för den som vill passa på att läsa under sportlovet i Sunne. Över trettontusen olika titlar, allt från Alfons Åberg, Madicken och Emil i Lönneberga till Harry Potter och andra böcker inom fantasy. På biblioteket arrangeras också aktiviteter som passar sportlovslediga. Håll koll på Sunne Biblioteks Facebooksida.

Slädtur med Siberian Husky-hundar vid Digerberget

I Lysvik finns Mooneye Sleddogs kennel som tar emot familjer som vill träffa och klappa hundar, boka ert kennelbesök i förväg. Det är också möjligt att boka en slädtur med huskies. Det krävs att det är snö i terrängen och i år körs dessa turer vid Digerberget, norr om Hovfjället.

Sportlov + gofika = sant

Visst vill vi fira ledigheten med en riktig gofika. I Sunne finns flera fina caféer att välja bland. En Operabakelse på klassiska Citykonditoriet, semelmuffins på fräscha Ellas café eller varför inte cheesecake med blåbär och vanilj på Café Villa Helios? Oj, vad mycket smarriga bakelser det finns att köpa. Vill du baka själv och bjuda på något gott från trakten tipsar vi om värmländskt skrädmjöl och att googla fram recept på Skrädmjölsdrömmar eller Mårbackakaka. Mums!

Selma Spa bjuder in till sportlov

Vem vill inte fira sportlov på ett spa? Selma Spa öppnar under sportlovsveckorna upp för familjer som är sugna på träning och bad i skön kombination. Bada i pooler inne eller ute, ni väljer själva. Hotellet erbjuder aktiviteter som passar hela familjen som tipspromenad och familjeträning. Vill ni ut i naturen ligger Sundsbergs friluftsområde alldeles intill med vandringsleder, elljusspår och grillplatser. Är det bra tillgång på snö finns det längdskidspår här också.

Glassvåfflor till alla på Sportlovet

I Lysvik har Mormors GlassCafé sportlovsöppet 1, 2 och 3 mars mellan klockan 12-18. Här finns det såklart glass för den som är glassugen men även mackor och våfflor. Vad sägs om lite varm choklad toppad med godsaker…det kan göra vilken sportlovledig som helst glad.