19
apr
21
apr

Övre Frykens konstrunda

Under påskhelgen är det dags för Övre Frykens konstrunda med utställningsplatser runt om i Fryksdalen.
Övre Frykens Konstrunda 2019!
19–21 april öppet: kl. 12–18
...Däremellan kommer fastan som vi sjunger i visan när vi dansar runt granen innan den kastas ut. Fettisdagen infaller i år den 5 mars och då får vi som avhållit oss från frestelsen att tjuvstarta, smörja kråset med semla, eller för de som föredrar hetvägg. Men vad som viktigare är för oss – konstnärer och gallerister, som planerat inför ditt besök under Övre Frykens Konstrunda, är att du ska finna något bland de 28 stationer som i år finns med på kartan. För dig som är återbesökare finns många bekanta ateljéer men med ny konst på väggarna och gallerier med inbjudna konstnärer från när och fjärran. I år är vi glada att kunna presentera fem nya medlemmar i vår konstrunda: Margareta Sunnemar (11), Gyösh Lövestam (13), Kaivanto (15), Ateljé Backen (16) och Residens Gunnerud (20).
För dig som planerar att tillbringa flera av påskens dagar i Fryksdalen, kan vi rekommendera Sahlströmsgårdens och Ulvsby herrgårds hotell, de serverar också påskbuffé. Glöm inte att boka rum och bord i god tid. Heidruns serverar sopplunch. Kaffeservering hos alla tre.

I år infaller påsken sent och må vi ha vädergudarna på vår sida. April kan vara nyckfull på våra breddgrader, men med gott humör och lust i barm oavsett väder, hoppas vi att du som besökare ska få fina upplevelser av konst och möten med konstnärer när du besöker Övre Frykens Konstrunda. Fryksdalen är en dal som också bjuder på fina naturupplevelser, njut av dem när du färdas mellan stationerna.

Se även konstrundans webbsida https://konstrundan.wordpress.com/folder/
INFO
Plats
Arrangör
Övre Frykens Konstrunda

gun-britt@heidruns.se
Namn
Sunne Kommun
Adress
Sunne
686 30 Sunne
Kommun: Sunne
Beskrivning
.
Tillbaka
Sunne
Besök hemsida
Kultur
Konst
Glaskonst
Utställning
Värmländsk konst

Tillfällen

Övre Frykens konstrunda - 2019-04-19 12:00 - 2019-04-21 18:00