5
jul

Packmopedsturén 2019

Äntligen! Packmopedsturnén 2019!
Välkommen till sommarens skönaste musikupplevelse!
Göran Samuelsson tillsammans med Anders Lundin, Jenny Silver, Christina Kjellsson samt underbara bandet med Bengan Blomgren, Nikke Ström, Bengt Bygren och Dan Magnusson!
Biljetter på:
http://packmopedsturnen.se/events/

Turnéplan:
5/7 Segmon Folket Park
6/7 Åmål (plats meddelas senare)
7/7 Sillerud, Hembygdsgården
8/7 Karlstad, Café August
9/7 Kristinehamn, Ölme diversehandel
10/7 Filipstad, Hennickehammar Herrgård
11/7 Lakene, Lovisebergs Herrgård
12/7 Torsby, Sahlströmsgården
13/7 Västra Ämtervik, hemma hos Göran & Maria

Packmopedsturnén
1992 var året då Sovjetunionen officiellt upplöstes och Kalla kriget formellt upphörde. Krigen i forna Jugoslavien rasade som allra värst och människor på flykt strömmade in i Sverige. Lasermannen härjade på Stockholms gator och Birgit Friggebo försökte få ungdomar i Rinkeby att tillsammans sjunga We shall overcome på bästa sändningstid. I Los Angeles blir det våldsamma upplopp när en helvit jury friar polismännen som misshandlat Rodney King och kravallerna pågår under flera veckor. Bill Clinton blev vald till USA:s 42a president och FN fick för första gången en afrikansk generalsekreterare i Boutros Boutros-Ghali från Egypten.

I Sverige spelas europamästerskapen i fotboll och i finalen på Ullevi segrar sensationellt Danmark som fick en friplats efter att Jugoslavien uteslutits en kort tid innan mästerskapen. Tre kronor blir världsmästare i ishockey för sjätte gången efter att ha besegrat Finland i finalen i Prag i början av maj. I juli invigs sommar OS i Barcelona där Jan Ove Waldner vinner guld i bordtennis och USA ställer upp och vinner med ett drömlag i basket med bl.a Michael Jordan och Magic Johnson.

Nirvana toppar både singel- och albumlistor världen över och grungen får sitt genombrott med grupper som Pearl Jam, Alice in Chains och ovannämnda Nirvana. ABBA får en renässans med släppet av samlingen ABBA Gold som toppade listorna i Storbritannien, Tyskland och Sverige. Paul McCartney vinner det nyinstiftade Polarpriset. Rocktåget rullade Sverige runt med artister som Tomas Ledin, Eva Dahlgren och Lisa Nilsson.

I Västra Ämtervik sitter Göran Samuelsson och funderar på hur han ska få pengar till hyran, så småningom kommer han på idén att turnera Värmland runt med sin packmoped. Han lastar flaket fullt med gitarr, tält och sovsäck och ger sig ut på vad som ska bli Packmopedsturnéns jungfrufärd. Man ska inte ljuga och säga att det blev en omedelbar succé, men när besöket i Gräsmark den allra första turnén renderade i en publik om en tysk turist och en katt förstår man att en sådan story måste berättas.

Nu sitter vi även här och har börjat planeringen för Packmopedsturnén 2019, allt för kärleken till musiken, mötena med publiken och artisterna och inte minst mopederna och landskapet.
INFO
Plats
Arrangör
Packmopedsturnén 2018
654 67 Karlstad
Namn
Västra Ämtervik gamla Landsvägen
Adress
Kommun: Sunne
Tillbaka
Besök hemsida
Musik

Tillfällen

2019-07-05
2019-07-13