Kulturveckan i Sunne 2020

En vecka i Sunne fullspäckad med allt en kulturälskare kan önska sig! Upplev Sunne ur konstens och litteraturens perspektiv i vackra miljöer.

Stiftelsen Selma Lagerlöfs litteraturpris

Kulturveckan i Sunne bjuder varje år på en underbar vecka för alla kulturälskare! Med ett brett utbud av dagliga aktiviteter blir det till och med svårt att hinna med allting - konst, hantverk, litteratur, musik, workshops, föreläsningar, vackra miljöer och god mat lockar besökare från hela Värmland och Sverige. Ett viktigt återkommande inslag under Kulturveckan är Barnkulturdagen, en festlig dag fullproppad med kultur och upplevelse för de yngre. 

Kulturveckan i Sunne arrangeras av stiftelsen Selma Lagerlöfs litteraturpris. Utdelningen av priset markerar veckans höjdpunkt, men tillsammans med stiftelsens egna arrangemang fylls veckan med många andra kulturella tillställningar. Många programpunkter kretsar kring Selma Lagerlöfs författarskap. Stiftelsen kom till 1983 för att lyfta tradition och kultur från trakten, speciellt ur perspektivet hur det influerat författarskap. 

Så kom till Sunne 8-16 augusti 2020 och låt dig mötas av ett dignande smörgåsbord av kulturupplevelser! 

Program för Kulturveckan i Sunne 2020

Årets program är just nu under arbete och kommer att uppdateras kontinuerligt på webbplatsen för Kulturveckan i Sunne

Information och bilder är tagna från Sunne kulturveckas webbplats. 

Nej