Kulturveckan i Sunne 2020

En vecka i Sunne fullspäckad med allt en kulturälskare kan önska sig! Upplev Sunne ur konstens och litteraturens perspektiv i vackra miljöer.

Stiftelsen Selma Lagerlöfs litteraturpris

Kulturveckan i Sunne bjuder varje år på en underbar vecka för alla kulturälskare! Med ett brett utbud av dagliga aktiviteter blir det till och med svårt att hinna med allting - konst, hantverk, litteratur, musik, workshops, föreläsningar, vackra miljöer och god mat lockar besökare från hela Värmland och Sverige. Ett viktigt återkommande inslag under Kulturveckan är Barnkulturdagen, en festlig dag fullproppad med kultur och upplevelse för de yngre. 

Kulturveckan i Sunne arrangeras av Stiftelsen Selma Lagerlöfs litteraturpris. Utdelningen av priset markerar veckans höjdpunkt, men tillsammans med stiftelsens egna arrangemang fylls veckan med många andra kulturella tillställningar. Många programpunkter kretsar kring Selma Lagerlöfs författarskap. Stiftelsen kom till 1983 för att lyfta tradition och kultur från trakten, speciellt ur perspektivet hur det influerat författarskap. 

Program för Kulturveckan i Sunne 2020

På grund av coronapandemin är Kulturveckan 2020 inställd, inklusive alla programpunkter. Varmt välkomna att ta del av Kulturveckan i Sunne 2021, som arrangeras 8-15 augusti.

Programmet för nästa års Kulturvecka kommer under 2021 att uppdateras kontinuerligt på webbplatsen för Kulturveckan i Sunne

Sommarhälsning från Kulturveckan i Sunne 

Söndagen 9 augusti klockan 18.00 sänder Stiftelsen Selma Lagerlöfs litteraturpris direkt från Berättarladan och Västanå Teater över nätet (Facebook/Kulturveckan i Sunne och YouTube), där även årets litteraturpristagare, den finlandssvenska författaren Monika Fagerholm, kommer att medverka med en digital hälsning från Helsingfors.

Detta korta program vill bara påminna om att Kulturveckan i Sunne befinner sig i periodisk karantän, med siktet inställt på ett hejdundrande program nästa år!

Information och bilder är tagna från Sunne kulturveckas webbplats. 

Nej