Upptäck vår natur

Naturupplevelser i Sunne

Ute är det nya inne. I Sunne finns det många bra vandringsleder, skogsstigar och grusvägar för cykelturer och många små härliga sjöar att sätta paddeln i. Utforska våra alternativ här! 

Vandringsleder i Sunne Värmland

I Sunne  finns många sagolikt vackra vandringsleder. Vill du inte vandra ensam så erbjuder vi guidade vandringar, då får du sällskap och kanske lär dig något nytt från våra duktiga guider. Är du pigg på att vandra på egen hand och i flera dagar så kan du välja att vandra Ängenleden, Gruvrundan och Tiskaretjärnsleden, tre leder i ett. Glöm inte tältet för övernattning. Vill du inte bo i naturen så kan du välja att gå etapper och välja boende på vandrarhem, hotell eller i stuga och ta dig till olika leder med egen bil.

“Naturens tempel är himlen”

- Henrik Vergeland

Sjönära och skogsnära naturupplevelser

Med en kanot kan du ta dig fram nästan ljudlöst. Kanske ser du morkullan på sin kvällsrunda. Du och din kompis slår läger vid sjön och njuter av solens sista strålar innan den försvinner bakom skogskanten. Hör hur det knakar till i skogen och kanske får du en skymt av älgen som lämnar platsen där den nyss begrundade er vid sjökanten.