Blomstrande, sagolika Rottneros park

En trädgård full av idéer och liv!

En levande saga

Rottneros Park är en blomster- och skulpturpark med inspiration från de stora parkerna i Europa, men också en underbar plats för barns fantasifulla lek och äventyr.

Här hittar du de stora nordiska skulptörerna i en underbar omgivning fylld av blommor och växter. I parken finns samlingar av Carl Eldh och Christian Eriksson för att nämna ett par av det stora antal skulptörer som är representerade.

Idéträdgårdarna inspirerar och ger dig spännande idéer och tankar om trädgårdsliv, formgivning, konst och odlarglädje. Glöm heller inte att besöka den vackra bibelträdgården innan du lämnar oss för nya äventyr. Bibelträdgården är en medelhavsinspirerad trädgård, med örter som påminner om biblisk kultur. Den är välbesökt och där hålls också vigslar och dop.

Barnens park

Nils Holgerssons äventyrspark innehåller flera lekattraktioner som riktar sig till de något större barnen. Här kan barnen svinga sig i lianer, köra bil på bilbanan, prova piratflotten eller klättra runt och leka sjörövare i piratskeppet. Det finns också en strand med badmöjligheter och stora gräsmattor för picnic och utelekar.

Photo credit: Blommor i Rottneros park
Ja