Vandringar med guide i Sagolika Sunne ger dig en skön naturupplevelse och du får ta del av äkta värmländsk berättartradition.

Gillar du att vandra i sällskap med andra och med vägledning av en guide? Under Sunne Vandringsvecka erbjuds du guidning med berättelser från Sunne och Värmland. Förutom att du får uppleva något av den värmländska berättartraditionen får du också njuta av fantastiska naturområden med sagolika vyer. Vandringar finns med olika svårighetsgrad allt från utmanande vandringar till lätt vandring utan backar.

Vandra i sagolika skogar i Värmland

Att vandra med guide gör att du kan slappna av och lita på att du är på rätt väg. Vi erbjuder förutom guider på våra vandringar transport från ditt boende. Det gör vi dels för att spara på miljön men också för din egen bekvämlighet.  

Boka ditt vandringspaket i Värmland idag!

Nedan kan du se vandringsleder och boenden som erbjuder specialpaket under Sunne vandringsvecka.

Logi
Mycket lätt vandringsled
Ej kuperad
Lätt vandringsled
Till viss del kuperad
Medelsvår vandringsled
Till viss del fysiskt krävande
Svår vandringsled
Fysiskt krävande

Selma Spa

På Selma Spa kan du koppla av och njuta av en avslappnande massage eller energigivande kroppsbehandling mellan vandringspassen.

Ulvsby Herrgård

Ulvsby herrgård ligger vackert vid sjön Fryken i en lantlig miljö och erbjuder kulinariska matupplevelser och logi med sjöutsikt.

Prostgården i Sunne

Ett härligt lantligt B & B med en underbar trädgård och fantastisk centralt läge på den gamla Prostgården.

Nature Adventure

Med en vidunderlig utsikt mot hagar och sjö finns ett perfekt boende er som vill göra det lilla extra tillsammans.

Lappnäs B&B

Familjen Asker hälsar er välkomna till ett lugnt boende på Lappnäs, en udde i Fryken ca en mil norr om Sunne vid Frykens östra strand, med utsikt mot Tossebergsklätten i nordväst. Här får ni uppleva naturen på nära håll och känna ron och stillheten i Fryksdalens famn. Vi erbjuder 20 bäddar i åtta rum och två stugor, egen sandstrand och trådlöst Internet

Broby Gästgivaregård

Klassiska Broby Gästgivaregård ligger på den kullerstensbelagda Långgatan mitt i charmiga Sunne.

Vandra Fryksdalsleden

Vandra en sträcka på Fryksdalsleden -den gamla fornleden som genom årtusenden använts som farled och handelsled och under några århundraden även som pilgrimsled. Leden följer sjön Fryken och erbjuder sjönära sträckor såväl som vandringar genom öppna odlingslandskap och skog. Vi erbjuder enkelt boende i B&B och vandrarhem: Lappnäs B& B, Berga Gård vandrarhem i Lysvik och Bada Herrgård. Vandringen är mestadels lätt, men backar förekommer och stigen vid gravarna är något ojämn. Första dagsetappen är cirka 15 km, andra är cirka 20 km och tredje etappen cirka 14 km.

Bada Herrgård

Bada Herrgård ligger i vackra Fryksdalen på östra sidan av sjön Fryken. Här erbjuds boende med frukost, lunch och middag om så önskas. Bada Herrgård har anor från 1600-talet då järnbruket startades och ägorna var milsvida i socknen.Här kan du njuta av vacker natur, vakna till älvens brus, äta frukost i antik herrgårdsmiljö och bada i sköna Fryken. Här ges möjlighet att bara vara.