På två hjul i Sagolika Sunne

Upplev Sunne från cykelsadeln

Ta på dig hjälmen och gör dig redo! Oavsett om du väljer att cykla MTB eller en traditionell cykel så kommer du känna dofter av skog och natur, känna vinden mot din kind och i tillägg till det kunna besöka besöksmål i Sunne. Om du inte har egen cykel med dig när du kommer hit så finns det några som hyr ut cyklar. Det finns också förslag på olika rutter du kan cykla. Gratis cykelkartor finns att få på Sunne InfoPoint i biblioteket. Vi önskar dig en trevlig cykelupplevelse!

Cykel med utsikt

Tips på Cykelrutter

Här finner du förslag på cykelleder i Sagolika Sunne. Utmana dig själv med den långa turen "Två sjöar runt" 97 km. På Sundsbergsområdet finns bana för MTB för dig som gillar stigcykling. Du kan hämta gratis cykelkartor på Sunne InfoPoint i biblioteket.
Back2Outdoor

Back2Outdoor har MTB-cyklar

Här kan du hyra MTB av märket Giant. I hyran ingår karta, första hjälpen-kit, cykelpump och du kan även hyra GPS. Det finns flera ruttförslag både för dig som söker lättare led och för dig som söker utmaningar.
Nature Adventure cykel

Cykla grusväg eller skogsstig

Nature Adventure hyr ut cyklar som passar både för grusväg och de som passar för cykling på asfalt. Det finns flera olika förslag på dagsrutter. Varför inte prova rutten runt sjön Rottnen. En trevlig utflykt som kanske lockar till ett dopp i sjön utefter vägen.
Cykeluthyrning

Uthyrning av cyklar

Butiken Direkten på Kvarngatan i Sunne hyr ut cyklar som du kan ta dig till besöksmål i Sunne på.