Nature by Sunne

Upplevelser i naturen

Ute är det nya inne. Vi älskar naturen som ger oss kraft och ger oss möjlighet att umgås utan att det är trångt. I Sunne Värmland finns det många bra vandringsleder, otaliga skogsstigar och grusvägar för cykelturer med MTB eller hybridcykel och många små härliga sjöar att sätta paddeln i. 

Vandringsleder

I Sunne Värmland finns många sagolikt vackra vandringsleder. Vill du inte vandra ensam så erbjuder vi guidade vandringar, då får du sällskap och kanske lär dig något nytt från våra duktiga guider. Är du pigg på att vandra på egen hand och i flera dagar så kan du välja att vandra Ängenleden, Gruvrundan och Tiskaretjärnsleden, tre leder i ett. Glöm inte tältet för övernattning. Vill du inte bo i naturen så kan du välja att gå etapper och välja boende på vandrarhem, hotell eller i stuga och ta dig till olika leder med egen bil.

“Naturens tempel är himlen”

- Henrik Vergeland

Sjönära och skogsnära naturupplevelser

Med en kanot kan du ta dig fram nästan ljudlöst. Kanske ser du morkullan på sin kvällsrunda. Du och din kompis slår läger vid sjön och njuter av solens sista strålar innan den försvinner bakom skogskanten. Hör hur det knakar till i skogen och kanske får du en skymt av älgen som lämnar platsen där den nyss begrundade er vid sjökanten.