Utsikt i Sunne

Utsiktsplatser runt Sunne

Många utsiktsplatser bjuder på sagolika vyer över Fryksdalen

Utsiktsplatser

Det är inte svårt att förstå att mycket inspiration hämtas från naturen när man befinner sig på toppen och kan titta ned på den hänförande utsikten över Fryken från någon av dessa höjder.

Tossebergsklätten

Tossebergsklätten ligger vid Stöpafors ungefär mitt emellan Sunne och Torsby efter E45.an. Här finns en hänförande utsikt över Fryksdalen, bäst sedd från utsiktstornet.

Klövberget

I Sundsbergs natur- och friluftsområde kan du följa Sundsbergsleden upp till Klövbergets topp. Här har du en fantastisk milsvid utsikt över Selma Lagerlöfs landskap Fryksdalen.

Fryksdalshöjden

Från Fryksdalshöjden har du en milslång utsikt över mellanfryken, och i klart väder är det möjligt att se de tre kyrkor i Sunne, Västra Ämtervik och Östra Ämtervik. Utsiktsplatsen ligger ungefär 2 mil sydväst om Sunne på väg 238, mitt emellan mellan Sunne och Arvika.

Gettjärnsklätten

En annan vacker utsiktsplats är Gettjärnsklätten. Den ger dig en vacker utsikt över sjön Rottnen och ligger ungefär 15 km nordväst om Sunne på väg till Gräsmark. Här ligger ett naturreservat med en speciell flora. Här finns också vandringsleder och naturstigar.

Ja