Inger Hallström Stinnerbom

På Västanå Teaters scen fascineras vi av berättelsen, av skådespelarnas inlevelse och agerande, av den enkla scenografin men framförallt de vackra och skräddarsydda scenkläderna.
Inger Hallström Stinnerbom

Inger Hallström Stinnerbom är skräddardottern som blev teaterkostymör, med Västanå Musik & Teater i Sunne som hemvist. Namnet Hallström leder tillbaka till Hallströms skrädderi på Vitsandsvägen i Torsby, där hennes far Einar ingick i andra generationens skräddare.

Denna bakgrund har spelat en viktig roll för hennes framgångsrika karriär som kostymartist. Det är också fint att tänka hur hon utvecklat vardagens grå gabardin till gnistrande och konstfulla kreationer för Västanå Musik & Teater. Hon har fört in hantverket i konstens förtrollade värld och samtidigt gett kvinnligt skapande en central plats i ett större sammanhang.

Under 2017 erhöll Inger, tillsammans med maken Leif Stinnerbom, Sunne kommuns kulturpris till Göran Tunströms minne. Dessutom tilldelades de tillsammans med sonen Magnus Stinnerbom bokförlaget Natur & Kulturs stora kulturpris.