Resa till Sunne

Det är enkelt att resa till Sunne! Hit tar du dig med tåg, buss eller bil. För den som har bråttom går det att flyga nästan hela vägen fram!
standard-fryksdalsbanan-tag-resatillsunne-01

Res till Värmlands hjärta

Sunne ligger mitt i Värmland. Det vackra landskapet erbjuder avkopplande ögonfröjd under resans gång. Att ta sig till Sunne är enkelt. Det bekväma avståndet till stora orter underlättar i valet av färdsätt. Väl på plats i Sunne finns det mesta inom räckhåll och du tar dig fram enklast med bil eller cykel. Båda delarna finns att hyra!

Om du vill hyra bil så kontakta Mabi hyrbilar på telefon 0565-139 55 eller besök deras hemsida. Du kan också hyra bil hos Helmia bil AB som har telefon 0565-74 40 00.

Cykel hyr du allra smidigast hos butiken Direkten som ligger i Sunne centrum. Kontakta dem på telefon 0565-129 45.

Res kollektivt till Sunne

Fryksdalens landskap bäddar in Sunne med vidsträckta skogar, hundratalet sjöar och bördig jordbruksmark som därmed erbjuder en mångfald av naturupplevelser. Likaså präglas landskapet av den kultur som uppbringats av Sunnes författare, konstnärer och inte minst av fryksdalingarna själva. Fryksdalsbanan som tar dig till Sunne med tåg, är utnämnd till en av landets vackraste. För mer information, tidtabeller och biljettköp, besök Värmlandstrafiks hemsida.

Plats för husbil och husvagnar

Kommer du med husbil och husvagnar så finns platser att hyra på Campingen vid Kolsnäs. I centrala Sunne finns en 24-timmars parkeringsplats för husbil. Den ligger på Nytorget på Storgatan 51.

Flyga till Sunne i Värmland

Sunne har ingen egen flygplats, men för dig som har bråttom så går det utmärkt att flyga till Torsbys flygplats som ligger mindre än 4 mil från Sunne. Till Karlstad airport är det bara drygt 5 mil.