Kanot på äventyr ute på sjön i solnedgången.
Kanot på äventyr ute på sjön i solnedgången.

Natur & Äventyr

Ute är det nya inne. I Sunne finns det många bra vandringsleder, skogsstigar och grusvägar för cykelturer och många små härliga sjöar bada i eller att sätta paddeln i. Fast du kanske helt tänker på skridskor, skidor eller snöskor när du tänker på att vara ute i naturen. Utforska våra alternativ här!

Äventyret kan börja

Äventyr är som bäst när det blir av och när det passar den som deltar. Att njuta av naturen kan vara ett äventyr i sig. Naturreservat kan bjuda på oväntade arter, träd kan plötsligt bli ett klätterträd och ett bad i en sjö kan bli en chock för kroppen. Sunne har flera naturreservat som Getttjärnsklätten med vidunderlig utsikt. Nästan som från Tossebergsklätten. Eller Tiskaretjärn i Gräsmark som inte heller ligger så långt från Glaskogen, Värmlands största naturreservat. Fredros gård hyr ut kanoter och finns även vid Sandvika i Gräsmark. Vilket blir ditt nästa äventyr?

Vandringsleder i Sunne Värmland

I Sunne finns många sagolikt vackra vandringsleder. Vill du inte vandra ensam så erbjuder vi guidade vandringar, då får du sällskap och kanske lär dig något nytt från våra duktiga guider. Är du pigg på att vandra på egen hand och i flera dagar så kan du välja att vandra Ängenleden, Gruvrundan och Tiskaretjärnsleden, tre leder i ett område. Glöm inte tältet för övernattning. Vill du inte bo i naturen så kan du välja att gå etapper och välja boende på vandrarhem, hotell eller i stuga och ta dig till olika leder med egen bil.

Kanot för sjö- och skogsnära naturupplevelser

Med en kanot kan du ta dig fram nästan ljudlöst. Kanske ser du morkullan på sin kvällsrunda. Du och din kompis slår läger vid sjön och njuter av solens sista strålar innan den försvinner bakom skogskanten. Hör hur det knakar till i skogen och kanske får du en skymt av älgen som lämnar platsen där den nyss begrundade er vid sjökanten. Upplev vildmark i Värmland från en sjö eller Rottnaälven i Gräsmark.

Naturupplevelser på vintern

Många tänker slalom och härliga vintersemestrar när Sunne kommer på tal. Inte så konstigt för här har det åkts slalom långt tillbaka i tiden i backar som heter Ekeby, Akka och Kavaljeren. Namn inspirerade av Selma Lagerlöfs berättelser. Vintertid kan du även få rosor på kinden av att åka längdskidor eller pulka. Alldeles intill Selma Spa finns fina skidspår vid Sundsbergsområdet Pulkabacke finns vid Vintertorpet på samma område eller så besöker du Rokkmakkstugan i Gräsmark där det också finns pulkabacka. Ett bra sätt att njuta av vintern om man har leksinnet i behåll och älskar snö. Se vinteraktiviteter här.