Aktivitet och shopping i Sunne centrum.
Aktivitet och shopping i Sunne centrum.

Aktiviteter i Sunne

Vad ska vi göra idag? Här är några tips på aktiviteter som kan förströ dig en dag i Sunne. Är du den sportiga typen eller föredrar du en shoppingrunda? Utforska vad vi har för alternativ här!

Shopping i Sunnes affärer

Det är lätt att förvånas över vilket utbud som finns i Sunne när det gäller shopping. I Sunne centrum, runt Teatertorget, Kvarngatan och Storgatan ligger små unika och välkomnande butiker. Här i det levande centrumet finns butiker med det lilla extra; inredningsbutiker, kläd- och skoaffärer, blommor, bokhandel, juvelerare och teknikaffärer. Allt överskådligt och lätt att finna när du besöker Sunne. Sunne har ett levande centrum med den lilla ortens charm bevarad och med service i världsklass. Välkommen på shopping!

Sportiga aktiviteter på Sunne golfklubb eller discgolf

Vattnet glittrar ner i Fryken och du kan slå ut din första golfboll med en fantastisk vy ut över sjön. I Sunne kan du spela golf på en av Värmlands vackraste golfbanor. Banan är en 18-hålsbana som ligger alldeles intill Stamfrändemonumentet vid E45:an. Här finns också en övningsrange där du kan träna dina svingar och utslag. Men det finns även en annan sorts ”golf” att spela – discgolf! Vid Södra Viken finns en 9-hålsbana och vid Fryxellska skolan finns en 3-6 hålsbana. Dessutom finns det korgar vid Västra Ämterviks idrottsplats där du kan spela. Sporten utvecklas stort och vips är det fler korgar på flera platser.

Cykel teknikträning och lekplats för stora och små

Vid Mejeriängen i Sunne centrum strax intill Fryken finns det ett skönt ställe att hänga på för både stora och små. En pumptrack för den som vill teknikträna med cykel, en lekplats för barnen och grillplatser att samlas runt.

Bio på Teaterbiografen

Teaterbiografen i Sunne är en av Sveriges äldsta biografer som fortfarande visar film. Den gamla är mycket vacker och väl bevarad. Här kan man även gå på teater och njuta av musikevenemang ibland.

Spa för en dag – Selma Spa

I Sunne ligger Sveriges första Spa-hotell, Selma Spa. Har du lust att njuta en stund av deras faciliteter kan man för en dag få klä dig i tofflor och badrock, varva avkoppling i pooler och bastu med träningspass av olika slag. Här finns flera olika dagspaket. Varför inte unna dig en massage eller ett kurbad.

Gårdsbutiker och loppisar

I Sunne finns det flera loppisar som har öppet året runt som Jätteloppisen i Stöpafors eller loppisen vid Ekebyvägen. Under sommaren öppnar loppisar upp lite var stans med kort varsel. Håll utkik efter dessa i sociala medier och planera din loppisrunda. Kanske kombinera med en gårdsbutikrunda? I Sunne finns duktiga lokala matproducenter. Mest känt är kanske Stöpafors kvarn med skrädmjölstillverkning. Här finns också flera bryggerier, äppelmusteri, sylt- korv- och osttillverkare.