fika med glass i Sunne
fika med glass i Sunne

Sunnes matställen

Vart ska man gå om man vill äta mat i Sunne? Ett besök på ett café eller en restaurang i Sunne kan rädda dagen och bidra till en bättre upplevelse.

Mat och njutning

Under en måltid stimulerar vi både smak- och doftsinnet. Men glöm inte att även miljön och sällskapet påverkar hur god vi tycker maten är. Vill du äta med utsikt? Frykenstrand, Ulvsby herrgård och Selma Spas restauranger har alla vy ner mot Fryken.

Vill du ännu närmre sjön så kanske en burgare på bryggan på Kolsnäs vid Sunne Camping eller en torskrygg på Frykens Pärlas uteservering i Lysvik smakar bra. Vill du trigga smaklökarna extra mycket så finns Kulinarika Mat och Vingård och Ulvsby Herrgård med sina utsökta smaker och menyer.

Restauranger i Sunne

Vad blir det till mat? När klockan närmar sig tolv sisådär, är det dags för lunch. I Sunne finns restauranger med olika inriktningar. Italienska smaker, ja pizzerior, thaimat, kinamat och grekisk grillmeny finns att finna.

Saffran och Vitlök serverar husmanskost och är duktiga på vegetariska alternativ. Sommartid kan man köpa lunch på besöksmål som Mårbacka, Rottneros Park och Sillegården.

Lunch i Sunne längs E45

Har du hört uttrycket ”mätta barn är glada barn”? Det är sant men visste du att det gäller även vuxna. Ibland är man bara på genomresa genom Sunne och vill enkelt kunna fylla på för att både energi och glädje. Längs E45:an finns flera bra alternativ i Sunne.

Här finner du Wärdshuset Nils Holgersson och Sagolika Löven som båda serverar husmanskost. I Berga söder om Sunne finns pizzeria i Berga. Norr om Sunne finns goda hemlagade hamburgare på menyn hos Diner 45. Här sitter du i en 50-talsmiljö inspirerat av en tidstypisk amerikansk restaurang.

Caféer och glass i Sunne

Ibland är man bara sugen på kaffe och en bakelse eller en glass. Då är det bäst att bege sig till ett bra café. Tänk dig att få njuta av Selmas Vinbärsgömmor på cafét vid Mårbacka eller en klassisk budapestbakelse på Citykonditoriet. Mums, det vattnas i munnen. Vill man fika på en plats med utsikt gör man klokt i att ta sig upp på Tossebergsklätten där det sommartid serveras kaffe med dopp med vy över Fryksdalen. Gillar du glass då erbjuder Mormors glasscafé glasser med namn som gottegris, sötgris och semesterminne. Är du nyfiken på dessa då får du bege dig till Lysvik.

Om du verkligen älskar fika så ta tillfället i akt och fika dig runt Fryken. Det finns underbara caféer och fikaställen längs Frykens strand.