Utflyktsmål

Sagolika Sunne App för smartphones

Lär mer om platser i Sunne och finn smultronställen. I appen får du bland annat besöka platser som haft betydelse för Selma Lagerlöfs författarskap och liv med en egen guide i din smartphone. Via appen kan du också se vilka evenemang som genomförs i Sunne.
Publicerad 2021-04-19
/
Uppdaterad 2021-07-17
Dela:
bildspel_sagolikasunneapp

Ladda ner din egen Sunneguide till din smartphone.

Vem skulle inte vilja ha en egen guide…nu är det möjligt via din smartphone. Med hjälp av appen Sagolika Sunne kan besökare i Sunne finna nya, härliga platser och lära mer om dem.

7 guideturer i Sagolika Sunne Appen:

  • Selma Lagerlöf i Sunne centrum
  • Rundresa med bil eller cykel i Sagolika Sunne
  • En rundvandring på Selma Lagerlöfs Mårbacka
  • I Göran Tunströms fotspår
  • Rottneros Park -Skulpturturen
  • Platser i selma Lagerlöfs litteratur
  • Rottneros parkturen 

I appen kan du själv läsa om platserna eller lyssna på röster som guider. Det är Jakob Hultkrantz Hansson och Hanna Kulle från Västanå Teater som läser om de olika stoppen på din väg.

Quiz för barn

I appen finns det ett quiz för barn. Frågorna finns i turen Selma Lagerlöf i centrum och är anpassade för barn mellan 5-10 år. Följ med ditt barn på frågesport, kanske kan ni tillsammans lösa frågorna. Lyckat till!

Evenemang

I appen kan du också se evenemang som arrangeras i Sunne och enkelt planera för nya upplevelser.  Kanske lockas du till nya upplevelser och upptäcker Sunne på nytt sätt genom att besöka ett av våra evenemang. 

Karta i appen

I appen kan du finna caféer, restauranger och vandringsleder bland annat. De finns liksom andra saker som kan vara bra att veta var de finns markerade i kartfunktionen.

Appen är gratis och finns där appar finns för både Iphone och Android

Appen är utvecklad av OnSpotStory