Sunne Sommar­land Cup

Sunne Sommarland Cup är en fotbollscup som arrangeras av IFK Sunne en helg i slutet av juni. Här deltar ungdomar i åldersgruppen 10-14 år och spelar sin favoritsport – fotboll. Hela Cupens matcher spelas på planer som ligger i centralt. Besök på Sunne Sommarland ingår såklart.

Tjejer och killar som gillar fotboll

Sunne Sommarland Cup riktar sig till både flick- och pojklag. Antal lag som deltar varierar men brukar ligga på uppåt 80 lag från hela Sverige. 

Lagen spelar i grupper för sin ålder vilket betyder från F10/P10 upp till klasser för 14-åringar. Här träffas och binds vänskapsband mellan spelare i laget och kanske från andra lag. 

Planer och spelform

Sunne Sommarland Cup använder planer som ligger helt i anslutning till både Sunne Camping och Sunne Sommarland. Det betyder att det inte krävs förflyttning under dagen utan alla matcher spelas här på gångavstånd. 

I vissa fall spelas matcher på plan dit du kan gå på en halvtimme. Matcherna är olika beroende på ålder. Spelarna spelar i lag med 7 eller 9 spelare och i 2 perioderna som var och en är 20 minuter.

Boende under Sunne Sommarland Cup

Boende för deltagande lag i Sunne Sommarland Cup ingår i cupens arrangemang. För dig som vill följa med som familj och publik finns också boende här i stugor, välj mellan en större självhushållsstuga eller en mindre campingstuga. 

Kommer du med husvagn eller husbil finns det platser för det här också. Vill du hellre bo på hotell finns flera alternativ i närheten som  Selma Spa, Broby Gästgivaregård eller vandrarhemmet STF Sunne Hembygdsgården.

Sunne Sommarland – bad och lek

Det finns många aktiviteter att ta sig för med både före, mellan och efter matcherna. Sunne Sommarland har massa kul åkattraktioner för vattenlek och entré hit ingår för lagen som deltar i cupen. 

På Sommarlandet kan lagen ha skoj tillsammans med sina kompisar och ledare. På området finns också andra aktiviteter som äventyrsgolf och annat. 

Mat som ger energi

Maten är viktig för att alla som deltar ska orka och för att förnya energin inför nästa match eller för att orka busa runt på Sunne Sommarland. För de spelare och ledare som deltar på Sunne Sommarland Cup och bokat boende ingår mat. Bra frukost, lunch och middag är lika med glada och pigga spelare.