Selma spa – Sunne Spa

När du är i Sunne får du inte missa att besöka Selma Spa. Sveriges första spa-hotell, Selma Spa öppnades redan 1991. Idag är det en förstklassig anläggning för återhämtning, livsnjutning, träning och avkoppling. 

Selma spa boende

Selma Spa är så klart ett hotell där du kan bo när du besöker Sunne. Men om du bor i husbil eller annat hotell så kan du ändå besöka Selma spa över dagen. Här finns mängder med aktiviteter och möjligheter för träning. Kanske vill du vara med på något av deras pass. Yoga eller spinning, det väljer du.

Bada i pool och i bastu på Selma spa

Vid Selma Spa finns pooler både inne och ute. Allt med utsikt mot Fryken. Här kan du vila i en bubbelpool, delta på vattengympa, simma runt eller bara hänga vid poolkanten. Det finns två utomhuspooler där en av dem är byggd som en infinity-pool och tycks gå ihop med Frykens vatten när du ligger där och plaskar. Är det sol och vacker väder rekommenderas liggläge på någon av solsängarna som finns runt poolen. På insidan finner du tre olika bastuar …du måste nog prova alla tre. 

Träna i Sunne vid spa

För en hurtbulle eller för dig som gillar att röra på dig erbjuder Selma Spa en mängd olika träningsmöjligheter. Utomhus finns ett bra utomhusgym och inomhus finns lokal för spinning bland annat. Har du inte provat Zumba eller Tabata så har du chansen här. Ja, du kan faktiskt delta på över 20 olika pass. Allt från Bodybalance och Yoga till Bootcamp och Box

På Selma spa kan du boka en egen PT. Det kanske är bra för dig som behöver extra stöd för att komma igång med din träning.

Selma spa behandlingar

Vid Selma spas kan du njuta av olika behandlingar. Både för hela kroppen eller kanske bara för ansiktet. Här tas du omhand av professionella terapeuter. Är du sugen på att ta ett kurbad så kan du välja på avslappnande bad eller ett utrensande bad. På Selma spa kan du också boka duo-behandling, en behandling som du tar tillsammans med din käresta eller din vän i en lyxig spasvit. 

Massage Selma spa 

Klassisk massage eller Hot Stone massage? Vilken typ av massage vill du ha när du besöker Selma Spa? Det finns fem olika typer av massage att boka. En av dessa är särskilt anpassad för dig som är gravid. Massage är väldigt effektivt för att komma ner i varv och kanske är det det här du behöver starta din ledighet med när du besöker Sunne.

Selma Spa – ett av Sunnes matställen

Mat och hälsa hör samman. På Selma spa kan du slinka in för att äta lunch varje dag mellan kl 12-14 eller boka bord för middag i Restaurang Smak. Råvarorna som ligger till grund för måltiderna här är ofta från lokala odlare och inspirerade av den värmländska naturen. Glöm heller inte att njuta av den härliga utsikten ner över sjön.

Dagspa – en dag att njuta

För att vara garanterad plats för en dag på spa behöver du boka ditt besök. Dagspa på Selma Spa kan se ut på tre olika vis: Frukost med spa, Lunch med spa eller spa med middag. Vilket passar dig bäst? Glöm inte att boka behandling om du önskar få en sådan när du är på plats.

Vandringsleder vid Selma spa

Selma spa ligger naturskönt med utsikt mot sjön Fryken i öster och med skogen i väster. Det är friluftsområdet Sundsberget som ligger alldeles intill Selma spa. Fantastiskt för den som besöker Selma spa året runt. När det är snö finns det längdskidspår här och när det är barmark kan du vandra på fina leder, löpträna på barktäckta stigar eller cykla MTB-leder.