Spela discgolf i Sunne

Vid Sundsbergs friluftsområde finns en Discgolfbana med 18 korgar. Likheten med vanlig golf är många, men här används ingen klubba. Det handlar om att kasta din disc eller frisbee från utkastet till målet i korgen på så få kast som möjligt. Längs vägen finns hinder som gör det hela både utmanande och skoj.

Spela när som helst

Att spela discgolf i Sunne är gratis och banan är öppen dygnet runt. Du kan spela själv eller med kompisar. Från utkastplatsen gäller det att ta sig till korgen och träffa hålet, golfkorgen. Korgen är en metallställning med en rund korg med kedjor. Kedjorna bromsar frisbeen som ska ner i korgen. Vinner gör den som når korgen med minst antal kast…om man nu tävlar. Du kan ladda ner appen U disc , där finns information om banorna och scorekort för din runda tillgängliga.

Utrustning för Discgolf

En disc kostar från någon hundring och du finner dessa i sportbutiker. Det finns olika typer av discar med olika egenskaper. Men det går att spela med en enkel frisbee också. Det krävs inga speciella kläder men friluftskläder som du rör dig bra i och skor som klarar terrängen är smart. En runda på 18 hål tar drygt 2 timmar. Sätt på dig kläder efter väder.

Flera platser i Sunne

Vid Södra Viken finns en 9-hålsbana och vid Fryxellska skolan finns en 3-6 hålsbana. Dessutom finns det korgar vid Västra Ämterviks idrottsplats där du kan spela. Sporten utvecklas stort och vips är det fler korgar på flera platser.