Spela padel i Sunne

I Sunne finns padelbanor vid Kolsnäs intill Sunne Camping. Här kan du som gillar att spela padel träffa likasinnande för en match. Är du nybörjare och vill testa? Hos Sunne Camping & Sommarland kan du både hyra Padelracket och köpa bollar. 

Utomhusbanor för Padel  

Padelbanorna i Sunne invigdes 2020. Banorna är belysta så även dagar då det behövs lite mer ljus kan du spela här. Banorna håller måttet och är godkänd av såväl World Padel Tour, som Svenska Padelförbundet. 

Hur bokar man padel i Sunne

Monkey Padel har onlinebokning för padelbanorna i Sunne. Här kan du boka den tid som passar dig bäst. Vill du spela fler gånger kan du köpa klippkort. Du köper dessa online också på Monkey padels websida.

Tennis och padel

Intill padelbanorna ligger det också tennisbanor. Sporterna påminner om varandra men är inte det samma. Racketen ser annorlunda ut och i padel spelar man mot väggar eller glasrutor som finns i banans bakkant. I padel spelar man alltid tillsammans med någon, alltså spelar man dubbel inte singel-matcher. 

Spelregler för padel

Här är det en likhet med tennis så man räknar poäng på samma vis. Planens linjer används bara vid första bollen alltså vid serve. Serven ska studsa i motspelarens serveruta och får studsa upp i glasväggen innan motspelaren slår på bollen. Glasväggen på den egna sidan kan användas för att spela över bollen till motståndaren. Låter det svårt. De som provat säger att det är enklare att spela padel än tennis. Testa du med!

Att göra en serve i padel

I tennis kastas bollen upp för att göra en serve. I padel däremot slås serven underhands och bollen ska slås i eller under midjehöjd och bollen ska studsa i marken. Det är viktigt att veta var studsen ska ske. Det är nämligen bestämt att det ska ske bakom egen servruta samt mellan mittlinjen och sidoväggen. Var du står är också viktigt för dina fötter och kropp ska vara på servesidan och minst en fot ska vara i marken. Kanske är det bäst att läsa på innan du ska göra din första serve.