Sunne shopping

Det är lätt att förvånas över vilket utbud Sunne har när det gäller shopping. Här finns butiker med det lilla extra; inredningsbutiker, klädaffärer, blommor, juvelerare och teknikaffärer. Allt överskådligt och lätt att finna när du besöker Sunnes levande centrumkärna.

Kläder och skor 

De flesta butiker i Sunne är små privata butiker men här finns också en och annan kedjebutik.  Vill du kosta på dig en ny klänning, ett par nya skor eller kanske köpa present till någon du håller kär så finner du garanterat det hos någon av våra fina butiker. En butik med namnet Garderob talar om att du just kan se till att fylla din garderob efter ett besök här. Kläder för dam och herr finns också på Entré som ligger på Bryggaregatan. Så i Sunne har du ett stort urval att välja bland

Shangri-La med underkläder 

I Sunne ligger Shangri-La. Ja, inte den fiktiva staden som det skrevs om i romanen Bortom horisonten av James Hilton. Här menar vi den välsorterade underklädesaffären på Kvarngatan i Sunne. Som kund i butiken får du all service du kan tänka dig. Söker du badkläder, underkläder eller en pyjamas så finns det här. På Lindex på gatan ner mot Storgatan finner du också underkläder. Här finns också kläder för dam och barn. 

Sunne torget 

Vid Sunne torget som går under namnet Teatertorget intill Teaterbiografen ligger det fina butiker som gör livet fint att leva. Förutom Garderob ligger här Katarinas Guldsmedja, Fryksdalsdesign, Herbertssons Florist & Blommor och Skoshoppen. Ett par nya skor kanske skulle sitta fint? På Kvarngatan intill Teatertorget ligger Sunne-Bazaren med ett stort utbud av leksaker, porslin och husgeråd. Närmsta granne är apoteket och strax intill ligger Systembolaget.

Butiker för sport och fritid

Söker du butik där du kan handla träningskläder eller annat du behöver för att utöva någon sport? På Intersport i Sunne finner du både kläder och utrustning. Även Fritidsbanken kan ha det som du saknar. Fiskeutrustning köper du bäst på Böjda spön. Här kan du också få tips på vilket drag som passar i en viss sjö. Allt för en lyckad dag för en sportfiskare eller för dig som bara vill fiska för ditt höga nöjes skull. 

Sticka en vante eller läs en bok

Är du typen som gillar att läsa böcker på din fritid? Till Fernlöfs bokhandel går du om du saknar något att läsa. Här säljs även kontorsmaterial, spel och pussel samt en och annan kikare. Vill du sticka eller brodera finns säkert någon bok om det här också. Garn och tillbehör för att skapa med garn, det har Lilla Garnverkstan på Kvarngatan. Röda, gröna, blå ja allsköns färger på ull-eller bomullsgarn eller rent utav broderigarn av lin finner du här. Vill du läsa en tidning finns ett stort utbud av magasin och tidningar på Direkten. 

Interiör

Tillhör du dem som vill göra det fint där hemma eller vill pynta lite i husbilen när du är ute och reser. Living Interiör har massa fina saker liksom Sunne Bazaren, Loppis de Luxe och Fyndet. I Sunne finns också Jysk som har saker för ditt hem. På Sundsbergs gård finns också en liten butik med fina saker. 

Smycken, klockor och telefoner

Det finns två butiker för smycken och guld i Sunne. Förutom Katarinas Guldsmedja finns också Tärnemarks Guld.som du finner på Storgatan. Här säljer de även  klockor om du vill hålla koll på tiden. Andra håller koll på tiden genom att titta på sin mobil. Vill du köpa mobiltelefon då får du ge dig av till ELON Ljud & bild.

Nyfiken på fler av Sunnes butiker? 

När du är i Sunne kan du också besöka SmartCare, Inka musik, Sunne Motorsågsservice, Åkes El eller Juvelen Secondhand. Broby Färghall och Sunne Järnhandel är ytterligare några butiker. I Sunne finns flera livsmedelsbutiker, på Coop, ICA och Pekås hittar du mat för dagen ocm du inte vill äta på någon av Sunnes restauranger.

Shoppa och umgås

Medan delar av familjen shoppar kanske de andra underhåller sig i lekparken vid Mejeriängen en mötesplats med härliga grönytor precis intill Fryken. Här finns det plats för härliga aktiviteter, skön avkoppling och att breda ut sig med fikakorgen. På platsen finns det lekpark, pump-trackbana, skateramp, balansbana, solsängar och grillplatser. Du hittar även fina gestaltningar från några av våra besöksmål.