Familjeutflykt till Sunne Sommarland

Att leka och stoja i en vattenpark är kul för både stora och små barn. När vi säger stora barn så menar vi även dig som är vuxen men som har leklust och barnasinnet i behåll. Det här är en perfekt familjeutflykt. På Sunne Sommarland finns vattenlek hela familjen, bastur, varma källor och nästan 20 olika platser för vattenlek på ett ställe.

Sunne Vattenland

Är det sant att Sveriges roligaste land ligger i Sunne? Så är det troligen om du tänker att sommaren är som bäst där du kan ta med hela familjen och njuta av stora ytor och vattenlek. På Sunne Sommarland finns attraktioner som passar de även de minsta, alltså de som ännu inte blivit 1 meter långa. Flera åkattraktioner har av säkerhetsskäl krav på att barnet är 100 cm eller 120 cm. 

Sunnebacken och andra åkattraktioner i vattenlandet

På Sunne Sommarland finns många olika sätt att uppleva och ha kul i vatten. I Sunnebacken kan du åka rutschkana genom ett hav av skum…hur kul som helst. I Mammuten sitter du tillsammans med tre andra och tar er igenom tunnlar på väg ner mot poolen i änden av banan. Hissnande kul! 

På tal om hissnande, för här är det brant, så kan du även prova Fritt Fall. Om du är modig nog vill säga. Nya attraktioner tillkommer och inför säsongen 2021 öppnar den nya attraktionen Duellen. Här kan du tävla mot kompisar som åker i banan bredvid. 

Sol, bastu och laguner

På området finns gott om solstolar för en stund i solen. Är inte vädret på topp så finns bastu och laguner att värma sig i. För den som vill bada och leka i sjön Fryken finns badplats med brygga och flera attraktioner. Du kan tävla i wipe-outbanan med dina vänner om vem som kommer först till toppen.

För den som inte vill bada

Om du inte vill bada eller bara ta en paus från vattnet finns flera möjligheter till lek och rekreation i området. På den jättestora hoppkudden kan du hoppa omkring i timmar och i hinderbanan får du ta dig genom mariga tunnlar och klättra över hisnande hinder. Varför inte ta en match i Äventyrsgolfbanan som är kul för gammal som ung!

Bo på First Camp Sunne Fryksdalen vid Sommarland

I anslutning till Sunne Sommarland finns campingen First Camp Sunne Fryksdalen, en populär destination i sig med hög standard. En oas för både familjen, kärleksparet eller kompisgänget. Här kan du välja att bo med hela familjen i en stuga, i din husvagn eller husbil. Här finns servicehus med allt du kan behöva från tvättstuga till duschar. Bokar du Sommarlandspaketet ingår entré till Sommarlandet och två nätters boende. 

På området finns restaurang och andra aktiviteter som äventyrsgolf och minibilar. Vill du bo på hotell så ligger Selma Spa och Broby Gästgivaregård nära. Har du tillgång till bil så kan du bo på hotell Frykenstrand eller Ulvsby herrgård.

Sunne Sommarland öppettider och priser

Sommarlandet öppnar strax efter midsommar och har öppet tills i mitten av augusti när skolorna börjar igen. Redan kl 10 på förmiddagen kan du komma in här och stanna ända till kl 17 eller 18 beroende på när du besöker Sunne Sommarland. 

Ska du vara en hel dag inne på vattenlandet så ta gärna med en filt att sitta på och fika så att inte humöret sjunker. Mer information kring öppettider och priser hittar du här, där du kan gå direkt till Sunne Sommarlands webbplats.

Attraktioner på Sunne Sommarland

 • Wipeout, en rolig uppblåsbar hinderbana på sjön Fryken
 • Vattenhinderbana
 • Barnpool
 • Mammut, en spännande tur i gummibåt
 • Fritt fall, för den som vågar
 • Långa vågen, bara snäppet mildare än fritt fall
 • Ett flertal pooler
 • Varma källor
 • Ormen, en rutschkana för barnen
 • Racer, en snabb tur i gummibåt
 • Bodyslide, G-kraft när kroppen glider omkring på banan
 • Lazy River, precis lika soft som det låter
 • Bubblan, hoppkudde och vatten i kombination
 • Hoppkudde
 • Hinderbana, en spännande och utmanande hinderbana på land

  Vad finns att göra i Värmland med barn 

  En av de roligaste sakerna att göra när du reser med barn i Värmland är att besöka Sunne Sommarland. Även om du själv inte gillar att tillbringa tid i vattnet så kan du vara säker på att dina barn gillar det. 

  Och har barnen kul så är ju inte din dag så pjåkig heller. Kanske kan du slå dig ner i en solsäng och hålla ett vakande öga på dina telningar medan du läser en bok. Är du i Sunne väljer du väl en bok av en författare härifrån; Selma Lagerlöf eller Göran Tunström kanske?

  Aktiviteter för familjen

  Vid Sunne Camping finns flera olika aktiviteter för familjen att välja bland. Förutom Sunne Sommarland finns det här lekpark, bana för beachvolleyboll, Segways och cykelbilar att hyra. De små som vill prova på att köra bil så kan du hyra eldrivna minibilar. 

  Barnen kör sedan på asfalterade banor med trafikmärken så det känns som på riktigt. Alla i familjen kan vara med på äventyrsgolf. En minigolfbana med utmanande hinder där den som slår minst slag vinner. Lycka till!

  Äventyrsbad intill Fryken

  Visst är det härligt att bada i en svensk insjö. Att ta sig till Sunne Sommarland ger dig en annan upplevelse. Fast om du är sugen på att bada i sjön så ligger Fryken alldeles intill och Wipeout-banan, en av vattenattraktionerna ligger faktiskt i Fryken. Så äventyrsbadet sträcker sig ut i det naturliga och sköna vattnet i Fryken.