Lekplatser i Sunne

Är du på semesterresa med barn kan en lekplats göra underverk. För barn med spring i benen behöver springa av sig. Det finns det många alternativ för detta i Sunne. Här finns stora och små lekparker, stora gräsytor och stora parker som Sunne Sommarland och Rottneros Park.

Sunne Sommarland med vattenlek

Den störta lekplatsen i Sunne är väl ändå Sunne Sommarlands vattenpark. Här kan både stora och små leksugna förströ sig i flera timmar. Ja, kanske hela dagar. Efter en stund vid lekattraktioner som Bubblan, Skeppet och Hoppkudden kan det rent utav vara skönt med en tur på Lazy River. Det här är en lekpark med tema vatten. 

Kolsnäs badplats med lekpark vid First Camp Sunne

Alldeles intill Sunne Sommarland och First Camp Sunne ligger badplatsen Kolsnäs och en lekpark med stora sandlådor, klätterställning, flera gungor och rutschkanor. En kul plats att hänga på för den som är leksugen. Under sommaren är det många barn som bor på campingen som håller till här. Vill ditt barn finna någon att leka med en stund är det här rätt plats.

Rottneros Park för leksugna barn

Nils Holgerssons äventyrspark ligger inne i Rottneros Park. Det är en park med två delar. Den ena delen har ett stort skepp där barnen kan klättra och rutscha ner i en hast. Här finns också flera gungor. Vi en och liten linbana kan barnen åka nerför genom att svinga sig i ett rep. I den andra delen av parken finns det trampbilar och en piratflotte. Flotten förflyttar barnen över dammen genom att dra i repet. Vem kommer snabbast över?

Picknick och bada i parken

Rottneros Park är en perfekt plats för picnick. Här finns stora gräsytor och sköna platser. Ta med dig filt att sitta på och välj en plats där leksugna barn kan springa av sig. Har du glömt att ta med fika så finns det godsaker att köpa i cafét eller i kiosken. Nere vid sjön finns en badplats. Att bada är ibland det bästa sättet leka av sig. Glöm inte att packa ner badkläder om du skulle bli sugen på att bada du med. 

Mejeriängen med pumptrack och skateramp

I centrala Sunne vid Mejeriängen strax bakom ICA låg en gång i tiden ett mejeri. Här finns en lekplats som bjuder på gungor och klätterställningar, skateramp och teknikbana för cykel. Lekparken kallas ibland även Sunneparken. Här finns sittplatser och grillplats, allt för en skön stund för alla. Alldeles intill finner du café och restauranger om du behöver fylla på med energi för ny lektid.

Allmänna lekplatser 

Om du vill hitta en lekplats i närheten av där du befinner dig vill vi ge några tips. Om du är på västra sidan om Fryken inne i centrala Sunne finns allmänna lekplatser vid Vårvägen -Övre Leran, Hästskon- Floragatan, Repslagargatan , Timotejvägen, Södra Hea och Frykenvägen. Är du på andra sidan av Frykensundet, alltså samma sida som kyrkan då finner du lekplats vid Älgvägen. Vid skolor och förskolor finns det också lekplatser men de är inte allmänna utan avsedda för barn som går vid skolan. 

Badstranden med sandslottstillverkning

I och runt Sunne finns det flera fina badplatser med ljuvlig sand. Sand + hink + spade brukar betyda bygge av sandslott. För att skapa en lite mer hållbar skapelse tipsar vi om att ta med även en tratt. Blanda sanden med vattnet och låt det droppa ner när du bygger. Det tar sin tid att bygga men belöningen är att det håller bättre. Sandstränder finns vid Trötvik i Gräsmark och norra änden av Rottnen, i Lysvik vid Lyviks Camping och vid Kolsnäs badplats.