Alma Löv museum

På Alma Löv museum of Unexp. Art har kreativiteten flödat sedan 1998. Museet är sprunget ur ett konstprojekt och grundat av Marc och Karin Broos. Numera drivs Alma Löv av dottern Stella Broos. I 16 paviljonger visar konstnärer skapad installationer och verk. Vackra, färgglada, vita, berörande och kanske provocerande verk.

Paviljongerna ligger på gärdet och längs en vandringsstig genom en skogsdunge och bjuder dig på en och annan överraskning.  

Moderna museet fast i Värmland

Området är ganska stort och de 16 paviljongerna bjuder på installationer och konst som berör. En fantastisk plats för dig som gillar konstuttryck som spänner bågen. Att det här går att finna i lilla Smedsby, Östra Ämtervik i Sunne förvånar många konstnärskännare och kritiker. Alma Lövs namn är välkänt i konstnärskretsar. Kulturjournalister skriver i DN Kultur och SVD Kultur samt gör inslag för P1 kultur om och med Alma Löv Museum.

standard-almalöv-museum-01

Konstnärer och utställningar på Alma Löv museum

Varje konstnär som kommer till Alma Löv för att ställa ut får sitt eget utrymme. Det kan vara i huvudbyggnaden intill cafét eller i en av paviljongerna. Antingen en paviljong i skogen eller ute i hagen. Inför varje ny säsong så skapar alla utifrån ett givet tema. Tolkningarna av temat kan se olika ut och gör att ditt besök blir än mer spännande.

standard-almalöv-museum-paviljonger-01

Café och butik i Paleis Oranjestraat

I ladugården som byggts om och kallas Paleis Oranjestraat finns Alma lövs entré, café och butik. Här kan du slå dig ner med en kopp kaffe eller te och njuta  den en kreativa miljön. 

Här har du också butik med exotiska fynd i form av keramik i vackra starka färger, tyger med mexikanska mönster, och mycket annat. Är det vackert väder kan du slå dig ner utomhus. I hagen betar hästar och kanske gör de dig sällskap.

Konstnärsfamiljen Broos

Familjen Broos lever och uttrycker sig konstnärligt. Karin Broos är mest känd för sina vackra lite melankoliska målningar med döttrar och hundar som motiv. Karin Broos har ställt ut på en mängd olika platser bland annat Prins Eugens Valdemarsudde och på en vandringsutställning i USA i samarbete med Svenska Institutet. 

Marc och Karin Broos har varit ett par sedan mitten av 1970-talet då de möttes i Marcs hemland Nederländerna. Marc är installationskonstnär och grundande Alma Löv museum. Dottern Stella Broos driver idag Alma Löv och såväl Marc och Karins verk kan ses här. Stellas syster Sara Broos jobbar med manus, film och drama. Hennes långfilm ”För dig naken” som handlar om konstnären Lars Lerins möte med kärleken. 

Mötesplats för konstnärer – Residens Gunnerud 

Stella Broos från Alma Löv Museum är en av initiativtagarna till ett residens för kulturutövare i Gunnerud. Konstnärer från när och fjärran som utövar olika konstarter kommer hit från och ges möjlighet att skapa och inspireras.

Kulturutövare bor här och delar platsen med andra som skapar. På Residens Gunnerud arrangeras Workshops och kurser.