Caféer och fikaställen

Helt plötsligt känner du ett akut behov av att fika. Antingen är det suget efter kaffe eller det söta. Kanske söker du efter en miljö där du kan sitta ner i lugn och ro och lika mycket njuta av ditt sällskap och av platsen. Vi är väl något av specialister på att fika i Sverige. Även utländska gäster känner till vad en ”Swedish fika” är.

Kanelbullar, bakelser och glass

Fikabrödet variera efter tycke och smak. Du kanske är den som föredrar det klassiska med kanelbulle och småkakor, ditt barn kanske hellre äter en glass. Lugn, vi har fikaställen för er båda. Mest känt för glassen är Mormors glasscafé i Lysvik men glass finns på fler ställen. Söker du ett klassiskt konditori ska du bege dig till centrala Sunne och Citykonditoriet.

Ta med dig fikat ut

Att ta med fikat ut i naturen är inte så dumt. Kanske har du lust att ta en fika längs vandringen på några av våra fina leder? Eller så har du hittat den där avskilda platsen där du och din käresta kan vara alldeles ifred för en fika på tu man hand. I Sunne finns det många fina badstränder och det är en plats som det brukar smaka utmärkt med en fika på. Gott fikabröd finns att köpa på Nya hembageriet i Sunne bland annat.