Herrgårds­middag och kalas

Vart ska du bege dig för att äta middag när du är i Sunne? Här tipsar vi om restauranger som kan ge dig en extra kalaskänsla över måltiden som intas på kvällen.

Fine dining i Sunne

När du vill fira lite extra, klä dig fint och få en känsla av flärd, kanske fira en födelsedag, en bröllopsdag eller rent utav fria till din kärlek. Då kanske så kallad fine-dining passar. I Sunne finns några restaurangmiljöer som passar extra bra för just sådana tillfällen. Här presenterar vi några förslag till dig.

Restaurang Smak på Selma Spa

På andra våningen på Selma Spa ligger restaurang Smak. Här är det vacker utsikt ner mot sjön Fryken. Kanske har du tillbringat dagen i spa-avdelningen och nu ska njuta av en god måltid. Här serveras mat efter årstid, restaurangen samarbetar med lokala odlare och här väljer kockarna ekologiska råvaror som ger extra smak. På à la carte menyn läser vi om klassiker som ”Löjromstoast”, oxfilé och torskrygg och vem vill inte avsluta med en god Creme brülée?

Herrgårdsfint på Ulvsby Herrgård

Ulvsby herrgård är världskänt i Värmland för sin vällagade och goda mat. Historisk sett kanske mest känt för det dignande julbordet. Idag görs mat i herrgårdens kök som kan locka vilken gom som helst. Vad sägs om herrgårdsmenyn, en komposition av mat som bjuder på en smakresa? Köksmästaren är påhittig med det lokala och här kan du få inta både hemrökt älgkorv, brässerad oxkind och kantarellsoppa. Till all mat serveras utvalda viner från herrgårdens vinkällare.

Frykens Pärla

På Frykens Pärla i Lysvik serveras rätter från Fuzzy.menyn. Välj bland sallader, röding, burgare eller varför inte en ”Surf and turf platter”? Helt säkert finner du och ditt sällskap något som passar er. Här sitter du i en miljö som är så nära Fryken som du kan komma. En varm sommarkväll kan det vara helt bedårande att sitta ute och se solen gå ner över Fryken. Är ni ett sällskap som ska fira gör ni klokt i att boka i förväg. Stilen är avslappnad och tillåtande. Vill du starta med en drink eller föredrar du alkoholfritt. Här finns såklart båda alternativen. Är du vegan så finns rätter för dig på menyn.

Sillegården

Redan 1915 startade Ida Sahlström sin restaurang här då den magnifika matsalen i fornnordisk stil byggdes. Idag går matsalen under namnet Idas matsal. Här bjuds det på rätter med tradition. Rätter som du kanske minns från förr. Det är fokus på lokala råvaror från producenter i grannskapet. Tycker du något smakar extra bra så finns det även möjlighet att köpa med produkter från lokala odlare från Sillegårdens butik som har ett extra hörn för dessa varor. Njut i en härlig och kreativ miljö.

Kulinarika

Kulinarika mat och vingård på Aplungen är en plats för dig som sätter stort värde på konsten och smakerna kring mat och dryck. Här tar det lokala plats och du bjuds på rätter med balans som inte gör dig besviken. Kanske vill du och ditt sällskap inkludera en aktivitet i måltiden. Då har du kommit rätt. Här erbjuds dryckesprovning och andra provningar. För ett födelsedagsfirande kan ju det vara en del av presenten. Är ni många som vill fira så finns festlokal med plats för över 80 personer, under sommaren ännu fler.

Kalasmakeriet

I den gamla prästgården, Rottnevik i Gräsmark finner du Kalasmakeriet. Låt maten smaka och utsikten förnöja. Från matsalen ser du ut över Lillsjön och Gräsmarks kyrka ligger vackert ute på udden. Kalasmakeriet serverar mat som gjorts från grunden och är känt för de klassiska smörgåsborden och söndagsmiddagarna. Bufféer som serveras ger dig en hint om vad det stora smörgåsbordet kan innehålla. En bra plats kalas.

Catering till festen

Kalasmakeriet i Gräsmark levererar maten till festen eller middagen du har hemma eller i hyrd lokal. Det gör även Saffran och Vitlök som ligger i centrala Sunne. Har bröllopsmiddag i spegelsalen på Rottneros Park hjälper de dig med att hitta leverantör av middag.