Lunch i Sunne

Mätta magar är glada magar. Oavsett om du tillbringar hela dagar i Sunne eller om du passerar förbi så kanske det behövs mer energi och det skulle passa med en lunch? Här vill vi ge dig några tips på matställen för lunch. 

Saffran och Vitlök

I Bibliotekshuset, mitt i centrala Sunne, ligger restaurangen Saffran och Vitlök. Här kan du både äta lunch och fika. Saffran och vitlök har öppet måndag-lördag och lunchen serveras 11-15. Under sommaren finns det uteservering på det lilla torget  eller innergården kan vi kalla det. På menyn står alltid ett vegetariskt alternativ och alltid kött eller fisk. Saffran och vitlök har också catering. Om du ska fira något där hemma och ha en liten fest kan du få maten levererad. Färdiga bufféförslag med namn som Saffrans klassiker med dubbelmarinerad fläskfilé & potatisgratäng, Saffrans Vegetariska eller Saffrans Närproducerade är några förslag.

Asiatisk matställe i Sunne

I Sunne finns restauranger med asiatiska smaker såsom thai, kina och sushi. Du finner alla tre i centralt i Sunne. Thairestaurangen Ahn Thaifood ligger vid Teatertorget, granne med Teaterbiografen. Kinarestaurangen Eurasia ligger ner vid Mejeriängen. Till dig som hellre äter japansk mat, det vill säga sushi så ska du uppsöka Tod sushi på Storgatan 45. Asiatisk mat behöver inte ätas med pinnar, det funkar även med kniv och gaffel.

Lunch på Selma Spa

7 dagar i veckan, det vill säga dagligen, så serveras lunch mellan kl 12-14 på Selma Spa. Ta dig uppför den rundade trappen till restaurang Smak på andra våningen. Med en makalös utsikt ut mot Fryken kan du inta dagens lunch. Du behöver inte vara boende gäst på hotellet utan kan komma hit bara för att äta lunch. Kött, fågel och fisk och vegetariska alternativ plus välsmakande grönsaker och sallader är vad som bjuds här. Av svenska och lokala råvaror skapas rätter med traditionella svenska smaker men också med smaker och influenser från andra spännande kök.

Wärdshuset Nils Holgersson 

Vid Stamfrändemonumentet, det som rests för att hedra de som utvandrade och de som invandrat, finns en lunchrestaurang. Här ligger också Sunne Golfklubb. Det finns gott om parkeringsplatser så tillgängligheten är bra. I restaurangen serveras buffé och det finns alltid en kött och en fisk samt vegetariskt alternativ. Salladsbuffén är välfylld. I matsalen ser du golfspelare som slår ut bollen mot Fryken och in mot green.

Restaurang Slottet på Storgatan

Lunch serveras måndag till fredag mellan 11.30-15. Rötterna är en mix mellan svensk- och amerikanskinspirerad mat. Salladsbuffé och måltidsdryck ingår i priset. Efteråt rundar du av med en kaffe och en liten kaka. Det går också att beställa från à la carte menyn under lunchen. Sommartid kan lunchen avnjutas ute på serveringen på innergården. 

Pizza till lunch

Runt om och i  Sunne finns flera pizzerior att välja bland om du är sugen på pizza till lunch. Berga pizzeria i Västra Ämtervik och Pizzeria Lysvik finner du på respektive ort. I Sunne finns City Restaurang och pizzeria, Kvarngatans pizzeria, Sunne pizzeria och Vedugnspizzeria finns på Restaurang Tigris som också serverar grekiska grillrätter. 

Sagolika Löven 

På Norrgårdsgatan strax norr om Helmia och industriområdet öster om E45:an ligger en lunchrestaurang som serverar dagens rätt under vardagarna. På andra våningen ligger restaurangen. Här kan du välja på två olika rätter varje dag. Restaurangen är lättillgänglig för den som vill parkera alldeles intill. 

Amerikansk miljö på Diner45 

Diner 45 är en hamburgerrestaurang som ligger i Stöpafors norr om Sunne. Här serveras goda hemlagade hamburgare men det finns också annat på menyn.  Vad sägs om Angus sirloin steak eller en chicken fajita eller för den som älskar grillat American BBQ Ribs.

Restaurangen är inredd i 50-talsstil med amerikanska bilar och rock´n roll tema. Röda stolar och turkosa väggar, ett färgval som minner om en amerikansk restaurang på 1950-talet. Öppet torsdag- söndagar

Lunchrestauranger med sommaröppet

Under sommaren öppnar besöksmål som Mårbacka och Rottneros. Sunne Sommarland är öppet och barn och vuxna behöver fylla på med energi. Därför kan det vara bra att veta var du kan köpa lunch under sommarmånaderna.

Sommarlunch på Mårbacka och i Rottneros Park

Under sommaren erbjuder Mårbackas café lättare lunchmåltider. Flera av rätterna levereras av Kulinarika på Aplungen och är alltså lokalproducerade. Även cafét vid Rottneros Park erbjuder lättare luncher och smörgåsar för den som är mer sugen på mat än på fika när det är öppet under sommaren. 

Frykens Pärla Restaurang

Tänk dig att sitta på en uteservering och se ut över Fryken en härlig sommardag. Frykens vatten skvalpar in mot stranden och bryggan. Faktiskt är det så att även om du sitter inne i Frykens Pärlas restaurang så upplever du Frykens vatten väldigt nära. Här serveras en meny som heter Fuzzy. En meny med de godaste hamburgarna, fiskrätter och pizza. Är du sugen på något sött så bjuder Fuzzy menyn även på desserter.