Fryksdals­dansen i Sunne: Värmlands stora dans- och nöjesfestival

Fryksdalsdansen är en legendarisk musikfest i Sagolika Sunne. Har blandas dansband, rock och pop. Besökare från 15 år är välkomna så unga och äldre umgås tillsammans.

Dans, rock och pop

Fryksdalsdansen är festivalen där olika genrer möts. Här spelar Sveriges bästa dansband och några av landets främsta artister intar stora scenen. 

Dessutom finns det nattklubb med DJ samt en scen på Terassen med artister som spelar livemusik. Utbudet av olika genrer tillåter yngre och äldre att mötas och tillsammans uppskatta musiken. 

Fryksdalsdansen i juli 

Datum för Fryksdalsdansen är helgen vecka 30 vilket sista helgen i juli. Alltså när sommaren är som varmast och bjuder på ljumma sommarnätter då öppnas portarna till årets stora dans- och nöjesfestival i Värmland – Fryksdalsdansen i Sunne. Se till att ta dig till Sunne för att njuta av denna fest. Läs mer här: https://www.fryksdalsdansen.se/

Fryksdalsdansen har arrangerats sedan 1987

Fryksdalsdansen är tradition i Sunne. Många är de som besökt den här dansfestivalen och många är det funktionärer som årligen ser till att det är möjligt att arrangera. Under årens lopp har också många artister spelat här. 

Vad sägs om många stora band och artister spelat genom åren. Kanske var du här och såg Carola Häggkvist, Magnus Uggla, Björn Rosenström, Samir & Viktor, Sven-Ingvars eller Jerry Williams när de uppträdde? 

Artisterna varierar Fryksdalsdansen

Arrangörerna för Fryksdalsdansen anlitar artister som är i ropet just nu. Vilka som ska uppträda jobbas det hårt med under lång tid. Dansbanden som spelar 2021 är Lars Kristerz, Titanix, Scotts, Casanovas, Date och Martinez. För livemusiken på Terrassen svarar Götz Kalas. I Nattklubben spelar DJ:s inmotion de senaste sommarhitsen.

Megadisco för ungdomar

På logen bjuds det på ett megadisco för ungdomar under 18 år. Här är det DJ:s Inmotion som rattar spakarna alla kvällarna.

Entré till Sunne sommarland

Besökare som köper 3-dagars entré till Fryksdalsdansen bjuds på entrén till Sunne sommarland under fredagen och lördagen. (Värde 260 kr/per dag)

Ingen annan festival i Sverige kan erbjuda denna förmån. 

Var nykter och få pengar tillbaka på entrépriset

Under Fryksdalsdansen kan ungdomar mellan 14-17 år helt frivilligt blåsa i en alkoholmätare innanför entrén till Kolsnäsparken. Visar den grönt både vid in- och utgång så får de 100 kr tillbaka på inträdet.

Besök gärna Fryksdalsdansens webbplats, där finns även mer information inför ert besök!