Sunne Summer Meet

Gillar du bilar som de var förr? Då har du kommit rätt när du besöker Sunne under Yankee Wings evenemang Summer Meet. Här deltar mellan 250-300 bilar som ställer ut. På plats är det många aktiviteter kopplade till bilar och Rock´n Roll.

 

Cadillac, Cheva och Pontiac

Nostalgin flödar. Den ena bilen efter den andra väcker minnen från den tiden då bilar helt enkelt var vackrare. Bilmodellerna som deltar är från före 1970 och du kommer garanterat att se både en Bel Air Impala och en Bonneville. 

Det är svårt att inte låta sig imponeras av den tid som ägarna ägnat åt att få bilarna i bra skick. Kul för oss att de inte hamnat på skroten utan kan fortsätta rulla på våra vägar.

Utställning av retrofordon

Ingen bilägare åker till Sunne Summer Meet utan att först putsat till kärran. Nytvättade lack och kromade ytor som är så blanka så att du kan spegla dig i dem rullar förbi. Under Sunne Summer Meet arrangeras tävlingar i olika kategorier, där snyggaste bygget till exempel utses.

Även lådbilar kan finnas på plats och ingå i utställningen. Till den här träffen kommer också de som har motorcykel och moped av modell äldre. Har du ett motorintresse är det kul att vara tillsammans med andra som har samma intresse.

Cruising

Det brukar arrangeras cruising under evenemanget. Då kan du passa på att ställa dig på en strategisk plats för att se alla bilar passera. Annars kan du bege dig till utställningsområdet.

Där finns också utställare med försäljning av retroprylar till bil och prylar med Rock´n Roll tema. Musiken du hör är blandad men säkert en hel del Elvis Presley och Boppers, det hör liksom till. Här finns också utställare som serverar mat.

Diner 45 i Sunne

För det som gillar 50-talet och den amerikanska stilen från den tiden måste bege sig till Stöpafors där Diner 45 serverar hamburgare. Hela restaurangen är inredd i tidstypisk stil från 1950. 

Hamburgarna smakar ljuvligt och känslan av Rock´n roll blir hel. Har du en egen bil i ”rätt” still känns det såklart ännu bättre. Men hit går det förstås bra att åka i en helt vanlig Toyota också.

Fordonsmuseum

För dig som är intresserad av bilar och fordons så finns det närbelägna museum att besöka. Torsby Fordonsmuseum har runt 125 olika fordon att kika på. På Arvika Fordonsmuseum finns veteranfordon i alla slag. Visste du förresten att Selma Lagerlöf var en av de första i Värmland som hade bil.