Bästa pulkabackarna i och runt Sunne

Se upp i backen – Vintertorp vid Sundsberg

Det behövs inga mängder med snö förrän det gå att åka pulka. Utrusta er med varma kläder och pulkahjälmar, ta med pulkor och andra åkdon som åkmadrasser och bege er till Sundsbergs friluftsområde och Vintertorpet. Den här pulkabacken ligger alldeles bakom hotell Selma Spa. Är du på sportlov och tillbringar det på hotellet så är det ett tips att också prova pulkabacken här. Platsen heter Vintertorp och förutom en populär pulkabacke finns är grillplats och vindskydd. Tänk dig att tillbringa en hel dag här. Grilla korv och mysa vid brasan, arrangera pulkarace nerför backen och umgås hela familjen. Hur mysigt som helst.

Rokkmakkstugan i Ängen med bästa pulkabacken 

Backen vid Rokkmakkstugan är väldigt populär. Platsen ligger högt upp med en otroligt vackert med utsikt ner mot Ängsjön. Hit ska du åka för att få långa åk. Ja, det är klart att uppför blir det ju också långt, men vilken känsla att sätta sig på pulkan och i full fart susa nerför backen. När stugan är öppen finns det fika och våfflor att köpa. Andra tider är det bästa att ta med matsäck. Här finns flera grillplatser så du kan grilla pinnbröd och korv. Är det någon i ditt sällskap som inte vill åka pulka så finns det skidspår i området. Det är heller inte långt ner till sjön där det går att åka skridskor eller kanske isfiska. 

Ski Sunne – pulkabacke

När du står på parkeringen vid Ski Sunne ligger pulkabacken längts till vänster, nära husvagnscampingen. Man kan säga att den är en del av slutklämmen på Ekebybacken. Att åka pulka här är väldigt kul. Alla i familjen kanske inte är roade av slalom eller snowboardåkning. Men pulka tycker de flesta är kul. På området finns grillplats och restaurang. Det kan ju vara skönt med en paus. Korta ben får gå många steg när pulkan ska dras uppför. Nerför är det desto enklare att ta sig. Tänk på att visa andra hänsyn i backen och att hjälm på huvudet är bra.

Vinterlek på Selma Lagerlöfs tid

Några av backarna vid Ski Sunne har getts namn som anknyter till Selma Lagerlöfs litteratur. Ekeby, var herrgården där kavaljererna höll till. Därav backarna Ekebybacken och Kavaljeren. En backe heter Patron och det är en figur som också finns i Selmas berättelser liksom Sintram. När Selma Lagerlöf var barn fanns det kälkar som barn åkte i backen på under vintern. Nu kan det hända att just Selma inte lekte på det sättet. Bästa sättet att ta reda på det är kanske att läsa hennes bok ”Ett barns memoarer”.