Ski Sunne - En plats för vinter­upplevelser

Vid Hån strax söder om Sunne reser sig Finnfallet, berget där Sunne ski & bike erbjuder dig härliga vinterupplevelser. Här finns 10 nedfarter och här börjar säsongen så snart kylan kommit och snökanonerna hunnit göra snö. Vid Sunne ski & bike finns uthyrning, skidskola, restaurang och boende.

Sunne ski & bike uthyrning av utrustning

Om du inte har egen utrustning eller om du har kust att prova nya skidor eller pjäxor så finns det utrustning att hyra vid Sunne ski & bike shop och uthyrningsservice. Du kan boka helt paket eller bara en del i din utrustning. När du bokar paket så ingår alltid hjälm. Innan du kommer till Sunne ski & bike så kan du boka dina grejer on-line. Det går också bra att hyra först när du är på plats. I shopen kan du få hjälp med inställning av utrustningen, i shop och verkstad finns duktig servicepersonal. 

Liftarna tar dig upp på Finnfallet och i backarna vid Sunne ski & bike

Nerför backarna är det inte svårt att ta sig. Ner kommer man, som bekant, alltid. Vid Sunne ski & bike finns stollift, ankarsläpliftar och knapplift. Backarna Lillsmirre och Smirre är anläggningens lättaste nedfarter, bra för nybörjare och barn. Sintram är den svåraste, en svart nedfart, som kräver att du har både mod och kunskap för att ta dig nerför. Högts uppe på berget med en fantastisk vy ner mot Fryksdalen startar nedfarten Akka. Akka är en lätt nedfart och den övergår i förlängningen i Hertigen. Hertigen är hela 1,8 km lång och den beskrivs också som en lätt nedfart. Det finns fyra nedfarter som beskrivs som medelsvåra; Ekeby, Kavaljeren, Patron och Rävsvansen. Dessa fyra är belysta vilket gör att det är här du kan åka när Ski Sunne har kvällsåkning. Vill du förflytta dig på tvärs i skidsystemet så tar du Ullas väg. 

Sunne ski & bike stugor 

I Sunne finns stugor att hyra alldeles i närheten av Sunne ski 6bikes backar. Mannebo, Björnbäcken och Ribbenäs är exempel på hus du kan hyra när du ska åka skidor i Sunne. Ribbenäs ligger ute på en udde i sjön Rottnen, bara några minuter från slalombacken. Huset har tio bäddar så hit kan du ta med dig storfamiljen eller vara ett stort kompisgäng. Är det din melodi att bo i egen stuga så finns även stugor att hyra vid Wärdshuset Nils Holgersson. Från dessa stugor är det cirka 10minuters bilresa till backarna. Stugorna här har badrum med dusch och toalett, kokvrå med kyl, spisplattor och micro. Två av stugorna är stora med 10 bäddar i varje. 

Sunne ski & bike Camping

Alldeles nere I änden av Ekebybacken ligger Ski Sunnes egna camping. Tänk vad perfekt, du är hemma i din egen vagn, bara genom några extra svängar genom pulkabacken. Boka din plats för helgen, veckan eller hela säsongen. Inne i Sunne finns Sunne Camping där du också har möjlighet att bo i egen husvagn, husbil eller i hyrd stuga. Sunne Camping erbjuder paketerade erbjudanden för dig som vill sköta ditt hushåll själv men vill att åkpasset ska ingå.

Sunne ski & bike en plats för tävlingar 

Kavaljeren och Patron kallas bland lokalbefolkningen för ”storbacken”. Det är i de här backarna som Ski Sunne arrangerar tävlingar. Här har bland annat Alpina SM-tävlingar körts. I Ekebybacken körs distriktstävlingar i Ski-Cross och där finns också en Fun Park. Sunnes Alpina klubb har fostrat många duktiga skidåkare under årens lopp. Faktiskt har en och annan åkare från klubben kammat hem fina valörer på medaljer vid tävlingar som t ex SM och JVM.

Sunne ski & bike Restaurang Dalstugan

Alldeles i fotens backe och vid parkeringen finner du Ski Sunnes restaurang. Här serveras frukost, lunch och middag. Restaurangen är öppet när backarna är öppna. Det betyder att när det är kvällsåkning så är restaurangen också öppen några timmar. På menyn står klassiska skidåkarrätter. Vad sägs om Gulaschsoppa, Hamburgertallrik eller Spagetti Bolognaise. Pizza finns här också som alternativ. Namnen på dessa är hämtade från backarnas namn, välj mellan Ekeby, Sintram, Hertigen och Kavaljeren. På en särskild barnmeny finns såklart pannkakor bland valen som de små kan göra.

Åka längdskidor vid Sunne ski & bike

Högst uppe på berget finns skidspår för längdåkning dig som vill alternera skidåkningen som går utför. Här har man inte möjlighet att lägga konstsnö, spåren dras i natursnö på en bana i skogen. Så glöm inte att packa även längdskidor när du åker till Ski Sunne.

Sunne ski & bike downhill cykelbanor

Sunne ski & bikes cykelaktiviteter. Här har verksamheten breddats till att bli en plats för aktiviteter även under sommar, vår och höst. Cykelbanor där man åker nerför med MTB och liftarna har utrustats de kan nu ta både dig och cykeln till toppen. En anslutningsled över Sundsberget gör det möjligt för den som bor inne in Sunne på Selma Spa, Sunne Camping eller annat boende att ta sig till Sunne ski & bike på bra cykelled.