Utflyktsmål

Loppisrunda i Sunne

I och runt om i Sunne finner du många trevliga loppisar. Under sommaren öppnar oväntade loppisar upp och du kan göra fynd i minsta lilla garage. Håll utkik efter skyltar längs vägen och finn fynd.
Publicerad 2021-04-29
/
Uppdaterad 2021-05-31
Dela:
Loppisfynd i Sunne

Jätteloppis i Stöpafors

Norr om Sunne ligger Stöpafors och här hittar du en rejäl loppis. Listan på det du kan hitta här är lång. Porslin och keramik, textil och kläder, möbler och böcker, gammalt och även nytt. Den här loppisen är väletablerad och har faktiskt funnits i 10 år. Vägen till loppisen är smal så ta det lugnt vid möte. Öppettider finner du på deras egen Facebooksida. Gå inte hungrig till loppisen, sväng in hos grannen Diner45 för att äta så din energi är på topp när du kommer till loppisen.

Att gå på loppis är som att gå på en tidsresa. Alltid finner man något som påminner en om en annan tid…ett sätt att bli nostalgisk på.

Loppis och retro

Slit och släng har gått över. Nu tänker allt fler att det är viktigt att ta vara på det som redan finns. Många har också funnit ett intresse för olika tidsepoker. Är du intresserad och letar efter teakmöbler från 50-talet eller keramik av Lisa Larsson? Kanske finner du det du söker under ditt besök på en loppis i Sunne. I Bäckalund finns en loppis som specialiserat sig på retroprylar. Det finns inga fasta öppettider och är bara skyltat hit när det är öppet. Läge för fynd!

Året runt loppis i Sunne

På Ekebyvägen i Sunne finns en loppis som är öppen året runt. Här finns allt från möbler och cyklar till tavlor och porslin. Josses fängslande loppis på Åmberg har också öppet året runt, liksom Loppis de Luxe och Juvelen är också butiker som säljer nytt och gammalt året runt. På Facebooksidor som hör till dessa båda loppisar finner du öppettider och bilder på saker som säljs.

Loppis i Svineberg

På östra sidan om Fryken, längs vägen mot Lysvik finner du en loppis på en gård i Svineberg. Här finns allsköns att finna i två hus på gården. Gå ett varv och kika, gå ett till och du upptäcker ännu mer saker. I lillstugan finns det ett rum som är inrett som i gamla tider, med retromöbler och prylar. rummet går under namnet Retrocafé. Grejerna här är inte till salu, men är kul att se. På den här loppisen finner du inredning, kläder, textilier, möbler, smycken, vaser, ja i stort sett allt.