Rokkmakkstugan

Värmlands roligaste pulkabacke, skidspår och vandringsleder i underbar natur.
Öppettider
Öppet: Vanligtvis från 26 december och därefter helger 11:00-16:00 fram till och med vecka 9. Sommartid öppet 16.00-20.00 onsdagar och söndagar efter midsommar och augusti ut. Ring för info om exakta öppettider och snötillgång.
Kontakt
Arrangör
Rokkmakkstugan
Adress
Ängen pl 75
Gräsmark
Telefon: +46 72 555 60 40
Plats
Rokkmakkstugan
.
Rokkmakkstugan i Ängen är ett klassiskt besöksmål både för lokalbefolkningen och för långväga gäster, och utgör en startpunkt för vandringsled och preparerade skidspår av varierande längd.

Barnfamiljer kan roa sig hela dagen i pulkabacken som går nedanför stugan, en hisnande färd där förtjusta skrik ofta hörs.
Rokkmakkstugan ger möjlighet för frusna besökare att värma sig vid den öppna spisen. Här kan man också äta medhavd matsäck, eller köpa vad kafé-delen har att erbjuda, mest populära är de nygräddade våfflorna. Det finns även möjlighet till att grilla utomhus i grillkåtan.

Nedanför Rokkmakkstugan finns Ängensjön. Här lägger sig isen tidigt varje vinter och lämpar sig väl för pimpelfiske.
Fiskekort krävs, köps på plats.

Vintertid håller Rokkmakkstugan öppet mestadels under helger och skollov när snö finnes.
Se deras facebooksida för öppettider
Rokkmakkstugan och Ängen är även besöksmål under sommaren. Naturupplevelser bland annat längs med den fantastiska vandringsleden erbjuds.
Ängenleden som är 17 km lång är restaurerad och har nyinvigts och utnämnts till Värmlandsled under 2014.

Rokkmakkstugan i Ängen ligger cirka 3 mil nordväst om Sunne. Vid korsningen i Rottneros längs E45, sväng av mot Gräsmark. Passera Ski Sunne och fortsätt mot Gräsmark. Efter ytterligare någon mil finns skylt Ängen 9. Följ de blå skyltarna med texten Rokkmakkstugan, Ängen.