Södra Bergsgården

Södra Bergsgården är en levande lantgård i Sunne. Kom och upplev livet med djuren!
Kontakt
Arrangör
Södra Bergsgården
Adress
Torsberg 212
Sunne
Telefon: +46 73 936 79 12
Plats
Södra Bergsgården
En levande lantgård i Sunne.
Södra Bergsgården är ett litet, familjedrivet lantbruk med fokus på
hälsa och välmående - för både människor och djur.
Gården är en plats för avkoppling, återkoppling till naturen, och för att ta del av vad djuren har att lära oss.

GÅRDEN
Södra Bergsgården ligger i Torsberg, 6 km nordöst om Sunne, alldeles vid foten av Munkforshöjden. Från gården har man en fantastisk utsikt över åkrarna och skogarna,
samt en liten glimt av sjön Björken i norr. Vi som bor på Södra Bergsgården heter Sophia Ström och Christoffer Engström och flyttade hit 2016.
På gården bedriver vi lantbruk i mindre skala. Vi slår hö på våra marker, som blir mat till djuren på vintern. Djuren hjälper till att beta och hålla markerna öppna.

DJUREN
På gården finns hästar, getter, höns, kor,
kaniner och hundar. God djurhållning är det som ligger oss allra varmast om hjärtat. Alla våra djur, stora som små, går på lösdrift och är så kallade utegångsdjur. Det innebär att året om, väljer djuren själva när de vill vara inne och när de vill gå ut. De har fri tillgång till halmade ligghallar, där de går ut och in som de vill. Hos oss är alla djuren lyckliga, friska och nöjda! Det märks på sättet de möter dig i grinden när du kommer för att hälsa på dem. De tycker om människor. Kanske är det för att deras människor tycker så fantastiskt mycket om dem...?

Varmt välkomna!