Sundsbergs friluftsområde och Kolsnäs motionscenter

Vandringsleder, tennisbanor, padelbanor, motionsrum, fotbollsplaner, discgolfbana och vintertid fina längdspår och pulkabacke.
Kontakt
Arrangör
Kolsnäs Motionscenter och Sundsbergs Friluftsanläggning
Adress
Kolsnäsvägen 2
Sunne
Telefon: +46 565 160 00

Vandringsled och elljusspår Sundsbergsleden är en naturstig på 6 km som går genom grovstammig aspskog, örtrik bäckdal och passerar torpet Skogsbacken. Rastplatser med eldstad finns vid Skogsbacken, Vintertorp, Granhults vindskydd, bakom Spårcentralen samt vid Fågeldammen. I friluftsområdet finns elljusspår på 2,5 km samt 5 km. För den som föredrar jämnare underlag för till exempel barnvagn, löper även en grusväg från spårcentralen i en slinga sydväst till en vändplan.

MTB/Cykelbanor finns på Sundsbergsområdet. Totalt finns det 8 olika slingor i olika längder och svårighetsgrader. Här är den kortaste slingan (Elin) är 300 meter och betecknas som grön dvs enkel för mountainbikeåkning. De svåra lederna är svarta (de heter Niklas och Erik) och här rekommenderas både att man har vana och att man använder en heldämpad cykel.

Discgolfbana med 18 korgar finns på området. Likheten med vanlig golf är många. Det handlar om att kasta din disc från utkastet till målet i korgen på så få kast som möjligt. Längs vägen finns hinder som gör det hela både utmanande och skoj.

Längdskidåkning Elbelysta skidspår finns för 1,5 km, 2,5 km, som är lätt kuperade samt 5 km, mycket kuperad. Dessutom finns "Vägen" som är 4 km. Ungefär 500 meter in i skogen från Vintertorp, utefter skidspåret, ligger Granhult som är en mysig liten grillplats under tak. Starttavla finns vid parkeringen bakom Selma Spa+. För aktuella spårstatusrapporter besök http://skidspar.se/varmland/sunne/sundsbergs-friluftsomrade

Pulkabacke finns vid Vintertorp och en grillplats alldeles intill stugan, som går att hyra hos kommunen, se mer information nedan. Vintertorp ligger 50 - 100 meter längre in över kullen från starttavlan.

Vintertorp och Skogsbacken: Stugor som restaurerats och som kan användas för olika friluftsaktiviteter. Belägna i Sundsbergs Friluftsområde. Består av 1 rum och kök. Plats för 20 personer. Uthyres som möteslokal, ej övernattning. Förmånliga hyror. Bokning på telefon 0046 (0)565-162 36.

Kolsnäs motionscenter drivs av IFK Sunne och här finns gräsytor för fotboll på 20 000 kvm. Det finns även en grusplan som är belyst.

Tennisbanor 2 stycken Hard Court (plexi pave) För att spela tennis bokas banorna hos Sunne Tennisklubb www.sunnetk.se

Föredrar du Padel så bokas det via Monkey Padel